Tudtok olyan könyveket amikben például zsidó-német szerelmi szál van?
Figyelt kérdés
Szóval amolyan "tiltott vagy gyűlöletből" szerelem van, vagy nem is tudom hogy nevezzem. Olyanra gondolok, ami pl a Schindler listájában volt Amon Göth és a zsidó foglya között (tudom, az nem pont szerelem volt), vagy a Trójában Akhilleusz és Briszéisz között van (A csajt elrabolják, aztán szerelmes lesz az ellenségbe). Remélem értitek hogy milyen típusra gondolok. :)Nem baj ha durva, de a lényeg, hogy ne most játszódjon, hanem II. világháborúban vagy korábban.2014. okt. 26. 16:43
1/2 A kérdező kommentje:
Film is lehet.
2014. okt. 26. 16:45
2/2 anonim válasza:
Fábián Janka Emma című könyvsorozatában van. Az első kötet az Emma szerelme (ebben még egyáltalán nincs szó zsidó-német szerelemről, de el kell olvasni, hogy megértsd a későbbi dolgokat), a második pedig az Emma fiai,(SPOILER Emma egyik fia náci szimpatizáns lesz, majd nyilas, ő fog beleszeretni egy zsidó lányba) ebbe lesz zsidó-és majdnem német szerelem, ez pedig kihatással lesz az egész sztorira, a következő kötetre is az Emma lányára. Egyébként érdemes elolvasni, bár nem kap egyértelműen központi szerepet az általad felvetett téma, hiszen 3 fiútestvérről szól a második könyv, de szerintem az utóbbi évek legszebb családregénye. Remélem tudtam segíteni (nekem ez a szerelem volt a kedvenc szálam a könyvsorozatban), majd írd meg, hogy tetszett, ha esetleg úgy döntenél elolvasod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!