Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvek kvantumfizikárol,...

Könyvek kvantumfizikárol, tanulóknak! Valami ötlet?

Figyelt kérdés

2014. okt. 16. 09:15
 1/6 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, olyan könyv érdekelne amiből tanulhatok, olvashatok a kvantumfizikárol!
2014. okt. 16. 09:19
 2/6 Tom Benko ***** válasza:
Most hirtelen csak olyat tudok ajánlani, amihez komoly matematikai ismeretek kellenek. Bár bevezetőnek jó a Litz-féle háromkötetes Fizika, vagy a Holics-féle. De komoly munka a Nagy Károly: Kvantummechanika.
2014. okt. 17. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
A "kvantumfizikát tanulok" meg az "olvasok kvantumfizikáról" nem ugyanaz, előbb azt kéne eldönteni, hogy melyiket szinten is szeretnéd. Szerencsére az olvasáshoz is vannak kiváló régi szerzők, Planck, Marx György, Simonyi Károly, Heisenberg, és jó videók hasonló ismeretterjesztő céllal Dávid Gyulától.
2014. okt. 17. 22:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem irtam hogy Kvantumfizikát tanulok!(legalábbis nem ugy értettem) :)

Én csak könyvet szereték venni amibe erről a témáról irnak! 16 éves vagyok szakácsnak tanulok, és érdekel a tudomány és sok-sok más dolog is. Olvastam már könyvet A világegyetemről, csillagokrol. Ugy gondoltam hogy még jobban fejleszem tudásomat olvasnom kéne a kvantumfizikárol is. Okos ember szeretnék lenni, nem egy olyan aki csak okoskodik :)

Olvastam hasonló kérdéseket és ott is majdnem csak magyar tudósok könyveit irták.

Nekem nagyon tetszett Brian Greene-től a Kozmosz szövedéke cimű könyv.

2014. okt. 17. 23:26
 5/6 tatyesz ***** válasza:
Ezt tudom ajánlani. Nincs benne matek, de azért nem könnyen érthető. [link]
2014. okt. 18. 23:48
 6/6 Meshka666 válasza:

John Gribbin :Schrödinger macskája

Schrödinger kiscicái és a valóság keresése

A multiverzum nyomában

Brian Greene :Az elegáns univerzum

Ez egy picit rágósabb :

Stephen Hawking, Roger Penrose :A tér és az idő természete.

2014. okt. 26. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!