Ajánlanátok jó sci-fi könyveket, amiben több földönkívüli faj is szerepel?
Szergej Sznyegov - Istenemberek
Nem rövid, nem mai, de letehetetlen.
Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba. Elvileg trilógia, de különállóak a történetek, az Elízium lányát olvastam is, de az kevésbé tetszett, a Génszimfóniát meg nem olvastam.
+ Jean-Claude Dunyach: Halott csillagok. Ennek is írtak folytatást (haldokló csillagok) de az szerintem egy értékelhetetlen katyvasz volt. A Halott csillagok viszont jó.
Scalzi: Vének háborúja
Hackett: Az ember könyve
Miéville: Konzulváros
Card: A holtak szószólója
Génszimfóniát olvastam, zavaróan naiv tud lenni, de érdekes. Mivel pont egy idegen intelligens faj felfedezéséről szól, biztos tetszene.
Ha Scalzi tetszett, az "elődjét", Heinleint is olvashatod. Esetleg az SW-könyvek is kaphatnak egy esélyt. Nem "klasszikus" sci-fi, hanem cybergothic, de a Warhammer 40.000 világa szintén elég sok idegen fajjal operál, Ian Watson regényeit javaslom első körben.
Mary Doria Russel - Verebecske
Bár ez a regény vallási, önismereti témájú is többek között, érdekes benne a 2 idegen faj különbözősége. A "sci-fi", ami benne van majdhogynem csak díszítő elem, ennek ellenére szerintem baromi jó könyv, és ezt úgy mondom, hogy nem vagyok hívő. :)
Alastair Reynolds: Jelenések tere - érdekes idegen fajok
Brandon Hackett: Az ember könyve - egy nagyon egyedi idegen fajközösség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!