Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Stephen King Álom doktor című...

Stephen King Álom doktor című könyvéről mi a véleményetek? A ragyogás "igazi" folytatása, vagy csak a főszereplő az egyetlen kapcsolat a két könyv között?

Figyelt kérdés
furcsának tartom, hogy 40 évvel A ragyogás után jut eszébe írni egy "folytatást". el szeretném olvasni, de nem tudom mire számítsak. vannak legalább utalások A ragyogásra, annak pár történésére, mi van Danny anyjával, látjuk e újra Jack-et vagy a Panorámát?

2014. okt. 10. 19:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egy szigeten játszódik. A milliomos üzletember balesetet szenved. Egyik karját le kell vágni. Aztán az a karja " életre kel". A szigeten festeni kezd, és a festményei valamilyen sötét erőt ébresztenek fel.....
2014. okt. 20. 16:32
 12/16 anonim ***** válasza:
Látod én nem kérdezem meg ki ül a vastrónon az ötödik kötet végén...:-)
2014. okt. 20. 16:33
 13/16 A kérdező kommentje:
hát az ötödik kötet még nem az utolsó könyv, tehát lényegtelen is, hogy ki ül a Vastrónon ;) köszi a leírást :)
2014. okt. 20. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Itt találhatsz jó sok King könyvet olcsón és mást is. :-)

[link]

2014. okt. 20. 20:34
 15/16 A kérdező kommentje:
óó köszi!! :)
2014. okt. 21. 19:35
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát szóval... elolvastam :D Öhm.. Én rájöttem, hogy nagyon kritikus olvasó vagyok. Olyan jó könyvekhez volt szerencsém, hogy nagyon jónak kell lennie egy könyvnek, hogy tetszen. Rájöttem arra is, hogy nem szeretem Kinget. Ennek ellenére még mindig van olyan könyve amit el fogok olvasni. Eddig amiket olvastam: 1. Cujo, 2. A ragyogás, 3. A Setét Torony I.: A harcos 4. AZ 5. Álom doktor. Ebből az öt könyvből 2 tetszett (A ragyogás és az AZ). A Setét Toronyról egy nagyon lesújtó véleményem van, amit inkább me gis tartok magamnak, hátha valaki szereti. A Cujot unalmasnak találtam. És az Álom doktor sem tudott "meggyógyítani". Nem bántam meg, hogy elolvastam. De kevés volt. Lehet benne valami, hogy King elfogyott 70 éves korára. Voltak benne nagyon jó pillanatok, nagyon jó oldalak, nagyon szép megoldások. De vontatott volt, az író keveset hozott ki belőle, mert többet is ki lehetett volna. A karakterek bejöttek, kivéve az Igaz Kötés tagjait. King elfelejtett horrort írni. Elnézést, de ha egy vámpírt úgy hívnak, hogy Varjú papus, nem tudom röhögés nélkül végigolvasni még azt se, ha élve felfalna egy csecsemőt. A végkifejlet a könyv legalja, mondhatni a legunalmasabb része, ez pedig egy könyvnél, teljesen mindegy milyen műfajú, nagy baj. Az az érzésem Kinggel kapcsolatban, hogy ő egy könyv-tömeggyártó. Nemrég jelent meg a 68. könyve, az a mániája, hogy évente minimum két könyvet kiadjon. Ez az, ami a minőséget rontja én úgy gondolom. Egy írónak az írást nem csak a munkájának kellene tekintenie. Az írás is művészet. A művészet pedig nem az, hogy én fél év alatt megírok egy könyvet, hogy a második félévben egy újnak állhassak neki, mert még annyi ötletem van. Egy könyv egy év alatt jobban meg tudna érni. No de lehet bennem van a hiba. Álom doktor: 10/5
2014. nov. 15. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!