Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan kezdjek el könyvet írni?

Hogyan kezdjek el könyvet írni?

Figyelt kérdés
Ötleteim már vannak, meg egész jó szereplőket találtam ki, de nem tudom, hogyan kezdjek neki. Ti hogy szoktatok elkezdeni egy könyvet? Csak kezdjem el írni a sztorit, vagy előbb írjak vázlatot a cselekményről, karakterekről?

2014. okt. 2. 06:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Keress rá a hópehely-módszerre, kezdőknek jó.
2014. okt. 2. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki ír vázlatot, van aki nem, minden író más módszerrel dolgozik. Olvasd el ezt az interjút:

[link]

A kezdéssel kapcsolatban pedig ezt a cikket nézd meg:

[link]

2014. okt. 2. 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Írod, ahogy akarod. De egy alap vázlatot azért írj. Így már eleve megláthatod, hogy nincs-e lyuk a sztoriban és arról akár könnyen véleményt is kérhetsz bárkitől.
2014. okt. 4. 07:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én a következőképp kezdtem neki:

1) nagyjából kigondoltam a világot, a szereplőket

2) rajzoltam egy térképet. Ez később nagyon jól jött, neked is javaslom, mert főleg eleinte könnyű eltévedni. Ha a térkép megvan csak ránézel és tudod mi merre :) Ha a történetben szerepelnek lakások, városok akkor is jó ha lerajzolod az utcákat, a házak alaprajzát, nehogy a fürdőszoba a nappaliból nyíljon mikor az előző fejezetben még az előszobában volt az ajtaja.

3) készítettem részletes külső leírást a szereplőknek, segít elképzelni és "beleírni" őket a történetbe. a belső leírás nem muszáj mert úgyis változnak legalább egy kicsit

4) csináltam egy vázlatot excel-ben az események sorrendjével, ábrázolva a különböző eseményszálakat. Nagyon hasznos ez a program, átlátható vázlatot lehet készíteni vele. :)

5) egyszerűen elkezdtem írni a történetet, először kézzel mert még elég lassan tudtam gépelni de később beírtam word-be

6) néha átnéztem, csiszolgattam a megfogalmazásokon

Illetve később nekivágtam egy világleírás és "lénylexikon" elkészítéséhez, mivel fantasy regényt írok és van hogy nincs ötletem a történet folytatására de finomítok egy kicsit a világon, vagy kitalálok egy új élőlényt, kultúrát, népet, országot, akármit. Így sokkal kidolgozottabb a világ.

2014. okt. 4. 13:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Igen én is fantasy regényt szeretnék írni, az utolsó válaszoló nagyon jó ötletet adott. Ez a rajzolós dolog szerintem is jól fog jönni, szeretek rajzolgatni. A vázlat írás is meg lesz, hát sok munka lesz benne és rengeteg idő, de megéri, főleg ha jól fog sikerülni. Az a baj, hogy még magát a sztorit nem igazán találtam ki, viszont sikerült nagyon jó karaktereket megalkotnom. Jöhetnek még azért tippek, az eddigieket pedig köszönöm, sokat segítettetek.
2014. okt. 4. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!