Hogyan kezdjek el könyvet írni?
Hát, én a következőképp kezdtem neki:
1) nagyjából kigondoltam a világot, a szereplőket
2) rajzoltam egy térképet. Ez később nagyon jól jött, neked is javaslom, mert főleg eleinte könnyű eltévedni. Ha a térkép megvan csak ránézel és tudod mi merre :) Ha a történetben szerepelnek lakások, városok akkor is jó ha lerajzolod az utcákat, a házak alaprajzát, nehogy a fürdőszoba a nappaliból nyíljon mikor az előző fejezetben még az előszobában volt az ajtaja.
3) készítettem részletes külső leírást a szereplőknek, segít elképzelni és "beleírni" őket a történetbe. a belső leírás nem muszáj mert úgyis változnak legalább egy kicsit
4) csináltam egy vázlatot excel-ben az események sorrendjével, ábrázolva a különböző eseményszálakat. Nagyon hasznos ez a program, átlátható vázlatot lehet készíteni vele. :)
5) egyszerűen elkezdtem írni a történetet, először kézzel mert még elég lassan tudtam gépelni de később beírtam word-be
6) néha átnéztem, csiszolgattam a megfogalmazásokon
Illetve később nekivágtam egy világleírás és "lénylexikon" elkészítéséhez, mivel fantasy regényt írok és van hogy nincs ötletem a történet folytatására de finomítok egy kicsit a világon, vagy kitalálok egy új élőlényt, kultúrát, népet, országot, akármit. Így sokkal kidolgozottabb a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!