Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Gimisek/volt gimisek, nektek...

Gimisek/volt gimisek, nektek hogy tetszett az Úri muri, mikor olvasnotok kellett?

Figyelt kérdés
Ez most a kötelező, már elolvastam belőle 50 oldalt, de nekem eddig teljesen snassz, unalmas. Lesz benne valami olyan, ami miatt érdemes tovább olvasnom?

2014. szept. 21. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem jobban bejött, mint a Rokonok (a másik kötelező Móricz), de ez alkat kérdése. Ha nem szereted Móricz stílusát, valószínűleg a továbbiakban sem fog megfogni, mert hiába történik benne sok minden, azért el tudja adni úgy, hogy ne érzed pörgősnek.
2014. szept. 21. 22:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Móriczcal kapcsolatban amolyan kettős érzelmeim vannak, ezért kellett feltennem a kérdést. 4-5 novelláját elolvastam, és mindegyik irtóra bejött (Tragédia, Szegény emberek, Hét krajcár, Barbárok, stb.). Még általános iskola 8. osztályában olvastam el a Légy jó mindhalálig-ot, azt viszont legszívesebben kihajítottam volna az ablakon, annyira nem szerettem. Most viszont már gimis végzős vagyok, és gondoltam, hátha csak túl fiatal voltam, hogy értsem, és tetsszen, szóval most tök lelkesen vágtam neki az Úri murinak, azt gondolva, hogy ha a novellái tetszenek, akkor majd ez is fog. De sajna eddig még ott tartok, hogy megy a Légy jó mindhalálig mellé. Nem értem, ha a novelláit olyan jól megírja, akkor a regényeit mért nem tudja. Mindegy, olvasom még, hátha lesz belőle valami.
2014. szept. 21. 23:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajna hozzád hasonlóan jártam Móricz regényeivel én is - az Árvácska volt az "üdítő" kivétel. Mérhetetlen nyomasztó, de nem tudtam letenni. Novelláit szintén kedveltem.

2014. szept. 22. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!