Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az alábbi könyvekből melyiket...

Az alábbi könyvekből melyiket ajánlanátok számomra?

Figyelt kérdés

Az a nagy helyzet, hogy kiskoromban sose olvastam, nem is szerettem, egy kezemen meg tudnám számolni hogy mai napig hány könyvet olvastam ki. Most viszont valami csoda folytán kedvet kaptam hozzá, és gondoltam összekötöm a kellemeset a hasznossal, ugyanis vannak kötelező olvasmányok is, gondoltam neki kezdenék egyenek. Csak mivel nem vagyok nagy olvasó, egy szórakoztató könyvet szeretnék, nem valami komoly irodalmi darabot. Felsorolom a könyveket amiket kaptunk kötelezőként, azt szeretném, hogy aki ismeri, legyen szíves és írja meg hogy miket ajánl nekem, melyek számítanak "könnyebbnek" ezek közül:

Édes Anna; Úri muri; Árvácska; Tonio Kröger; Mester és Margarita; 100 év magány; Kurazsi mama és gyermekei; Gidotra várva; Iskola a határon; Tóték; A szív segédei

Előre is köszönöm a segítséget!

2014. aug. 19. 01:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyik sem könnyed, ne is reménykedj, amivel mégis érdemes volna próbálkoznod, az Örkény: Tóték. Bár attól függ, a dréma vagy a kisregény? Kissé különbözik a kettő. Ez abszurd humor, vagyis vicces, rövid, de azért a mondanivaló közel sem az. Esetleg bárgyú marhaságnak találhatod, nem mindenki szereti. Érdemes lenne megnézned a filmet is, kissé eltér megint, de a hangulatot átadja.

Édes Anna talán még könnyen vehető, viszonylag rövid és jól olvasható. Ebből is van film (feldolgozás, ez sem szolgai megfilmesítés), ebből is inkább ezzel érdemes kezdeni.

Móricz... nézd, Móricz. Nem épp egy könnyed, szórakoztató műveiről ismert szerző. Ugyanígy Mann, akit még edzett irodalomszerető iskolások is leghátulra sorolnak a kötelezők között. Ha tőle kell valami, akkor inkább a Márió és a varázsló, az rövidebb. Aztán el tudod dönteni, hogy bírod-e a stílusát. Nem egyszerű, ha eddig nem szerettél olvasni, nem miatta fogod megkedvelni.

Bulgakov szerintem zseniális és imádnivaló, Márquez regényével együtt a két fantasztikus mágikus realista regény, beteg humorral, mély mondanivalóval. Osztálytársaim annak idején nyilvános könyvégetés keretében szabadultak volna meg az élménytől, hogy ezt a két művet valaha a kezükben tartották, szóval ők sem "kezdőknek" valók. Ha egy kis érzéked van a fantasy világához, vagy szereted az urban fantasyt, talán tetszeni fog. Ha nem, akkor úgy olvasd, hogy bármi megtörténhet és meg is fog, de még annál furcsábbak is, és akkor nem lesz gond. Olvasmányos, szerintem, de fejben ott kell lenni. Talán ezt sem javaslom.

Brecht meg Brecht. Talán megérne egy próbát... nem tudom, régen olvastam, én kedveltem a stílusát. Beckett groteszk, a Godot nem könnyű. Végül az Iskola a határon egyrészt kemény mű, másrészt terjedelmes, megpróbálja a narráció határait feszegetni, szerintem az első oldalakon letennéd. A szív segédei... nem A szív segédigéi? Esterházy. Mert akkor azért ezt sem.

(Viszont megjegyzem, azért, mert lebeszéltekel, még nem jelenti azt, hogy nem ajánlanám elolvasásra az összeset, mert rengeteget jelentenek és kihagyhatatlan művek. Viszont ha azt mondod, nem szeretsz olvasni... nem sok örömöd lenne bennük. Hiába kezdenél bele, úgyis letennéd.)

2014. aug. 19. 01:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretsz olvasni, akkor ne kötelezőkkel próbáld megszeretni (nagyon nem jók rá), inkább keress valami olyan szórakoztatót, ami érdekel.
2014. aug. 19. 08:44
 3/5 magic csajszi ***** válasza:

A legtöbbet ne ismerem, de azt tanécsolom, hogy ne ezek által akard megszeretni az olvasást, mert ezek nem könnyű olvasmányok...

Az árvácskát még nem olvastam, de nekünk az idén kötelező. Ha mégis abba kezdenél bele, majd elmondanád milyen?

Köszi :)

Aműgy, milyen könyveket szetsz? ( fantazi,dráma, romantikus, krimi) csak mert én nagyon sokat olvasok, lehet segíthetek :)

2014. aug. 19. 17:51
 4/5 JosephineXD válasza:
Ha nem szerettél olvasni,akkor ezeket a könyveket nem hinném,hogy meg fogod szeretni.Kezdetnek inkább probálj ki valamilyen tiniregenyt.Ezek megszeretetthetik veled az olvasást,és könyebben fognak menni a kötelezők.Ajánlom a Szent Johanna Gimit,Harry Pottert,Twillight,Percy Jackson,Nyitótánc,stb.
2014. aug. 19. 18:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Első válaszoló: igen, valóba A szív segédigéi, csak félreolvastam. Harmadik: szerintem ez is közrejátszik nálam, hogy igazából én se tudom, mit szeret(het)ek olvasni. Kiskoromban elolvastam Jules Vernétől a Kétévi vakációt, és a Tizenöt éves kapitányt, azok egészen tetszettek, egyébként a groteszk/morbid/fekete humort nagyon kedvelem, osztálytársam ajánlott is egy Rejtő Jenő könyvet, még nem kezdtem el, de mindenképpen megér egy próbát a hallottak alapján. És mielőtt megint elfelejtem: 18/F
2014. aug. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!