Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanátok...

Milyen könyvet ajánlanátok ajándék gyanánt a lentebb leírt nőnek?

Figyelt kérdés

Szeretnék valakit meglepni egy könyvvel, és szeretném ha tetszene neki. Mivel még egyikünk sem olvasott olyan könyvet, amit a másik már igen, így nem igazán ismerem az ízlését e téren. Egy olyan lányról van szó, aki szereti a történelmet, a művészeteket, imádja a hagyományokat, a magyarságot, finom lelkű, intelligens, érzéke van a széphez, és mindemellett nagyon szereti a filozofikus, pszichológiai könyveket. Szeretnék valami olyan könyvet találni, ami simogatná a lelkét és új gondolatokat ébresztene benne.

Van valakinek valami ötlete? Hülyeségből nem kérek.

Köszi! :)

2014. aug. 15. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Robin Maxwell kötetei azon belül is egyik nagy kedvencem a Boleyn Anna titkos naplója.

Jane Austen Büszkeség és Balítélet, mansfieldi kastély stb.

Az eslő író történelmi regényeket ír, míg J. A. az emberi lélekkel foglalkozik mélyen szántó gondolatokkal. Én mindegyiket imádtam. 20L

2014. aug. 16. 00:52
 2/9 anonim ***** válasza:
hesse: sziddhárta. (van amúgy hangoskönyvben is és gyönyörű a felolvasás)
2014. aug. 16. 11:06
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A Büszkeség és balítéleten kívül nem ismerem a többi könyvet, utánuk fogok olvasni.

Ha van még valakinek ötlete, szívesen fogadom!

2014. aug. 16. 21:02
 4/9 anonim válasza:
Wass Albert. nem is mondok többet! Én eddig a funtinelli boszorkányt és a hagyatékot olvastam tőle, számomra nagyon magával ragadó a könyveiből sugárzó bölcsesség, hazaszeretet, harmónia a természettel, a régi időkről ír, és mindezt érdekes történetekben. :) egyszerűen imádom. nagyon sokat gazdagodtam tőle
2014. aug. 17. 01:44
 5/9 A kérdező kommentje:

A funtineli boszorkányt és a Tizenhárom almafát én is olvastam. :) Tényleg nagyon jó könyvei vannak, nem is értem, miért nem jutott eddig eszembe. Köszönöm.

Ha még valakinek van bármi ötlete, szívesen veszem! Nem baj, ha több összegyűlik, legalább tudok választani. :)

2014. aug. 17. 18:52
 6/9 anonim válasza:
Golding-tól az A legyek ura c. könyvet ajánlom.
2014. szept. 11. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Én nagyon szeretem a Legyek urát, viszont pont megnéztük együtt a filmet, és nem tetszett neki a történet. :D

Persze tudom, hogy könyvben más, de ha az alapsztori sem tetszik neki, akkor nem hiszem, hogy élvezni tudná :( Azért köszi! :)

2014. szept. 27. 11:28
 8/9 Janka Sikovna válasza:

Tépődések (Molnár Tóni)

Ez egy gondolkodós drámaciklus, ami az élet nagy kérdéseiről szól.

2017. aug. 31. 10:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Irvin D. Yalom bármelyik könyve! Filozófia és pszichológia együtt, de szépirodalmi, nagyon élvezetes formában! Egy pszichiáterprofesszor az író.
2017. aug. 31. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!