Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről szól a Candide?! Tök...

Miről szól a Candide?! Tök értelmetlen :O

Figyelt kérdés
2014. aug. 17. 13:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint a Candide tipikusan az a fajta konyv, amit mindenki vagy utal vagy imad. Szerintem rohadt jo konyv:D
2014. aug. 17. 13:52
 2/14 anonim ***** válasza:
Az optimizmusról.
2014. aug. 17. 15:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor fogod megérteni, amikor veszitek az elemzését, mivel egy kijelentés (Ha tényleg Isten teremtette a Földet, akkor minden úgy a legjobb, ahogy van.) kigúnyolása. Ha ezt előre tudok, akkor értelmet nyer minden.
2014. aug. 17. 15:21
 4/14 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy még nagyon nagyon sokáig nem fogod érteni azt a művet... tipikus esete annak, hogy a gyerekekkel a kötelező olvasmányokkal meg akarják utáltatni az olvasást... én a Candideot utáltam a legjobban, nem is olvastam el... 25 évesen a kezemügyébe került, és akkor viszont már imádtam...

lényegében arról szól, hogy az életben minden célért meg kell küzdened, de a legtöbbször más törtetők keresztül fognak rajtad gázolni ezért szinte soha semmi nem úgy fog alakulni, mint ahogyan te szeretnéd, ami egy örök elkeserítő szélmalomharchoz vezet, és mikor hosszú évek alatt eléred a célodat, könnyen előfordulhat, hogy addigra az már teljesen elcsúnyul megöregszik megfakul és értelmét veszíti... de ezt egy 10-en éves nem foghatja fel...

Mellesleg ajánlom hallgasd meg hangoskönyv formában, úgy sokkal jobb és gyorsabb mint ha olvasnád..

2014. aug. 17. 17:00
 5/14 anonim ***** válasza:
bocs elírtam 35 évesen...
2014. aug. 17. 17:00
 6/14 anonim ***** válasza:
azért ahhoz pofa kell hogy ezt vki 16 évesen ne értse
2014. aug. 19. 02:36
 7/14 anonim ***** válasza:
érteni a szavakat egymás mellett és élettapasztalatra alapozva átérezni valamit komoly különbség.
2014. aug. 19. 07:43
 8/14 anonim ***** válasza:
az élettapasztalatot felminősíteni gondolati érettségnek viszont balgaság
2014. aug. 19. 16:59
 9/14 anonim ***** válasza:
pontosan ez volt a lényege a mondandómnak... hogy a gondolati érettség, és az, hogy az élettapasztalatra alapozva átérezz egy művet nem ugyan az... de ezek szerint a te gondolati érettséged nem haladja megy egy egyszerű tőmondat értelmezésének képességét.
2014. aug. 19. 21:40
 10/14 anonim ***** válasza:

ad1 "érteni a szavakat egymás mellett és élettapasztalatra alapozva átérezni valamit komoly különbség."

ez nem azt jelenti

ad2 a Candidehoz pont hogy nem kell élettapasztalat (ez nem azt jelenti hogy nem kell), sőt a gondolat mindig meghaladja a tapasztalatod még ha nem is áll felette minden esetben

2014. aug. 20. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!