Leírja valaki nekem az Abigél vázlatát? NAGYON FONTOS!
1. Vitay tábornok elviszi a lányát, Ginát Árkádra a Matula intézetbe.
2. Ginát eleinte próbálják társai fölvidítani, de aztán összevesznek, ugyanis a Matulában az a szokás, hogy az évnyitó után a csendes negyedórában minden diák férjhez megy a leltárjegyzékhez. Gina azonban ostobaságnak tartja ezt a játékot, amit az iskola egy volt tanulójához, Horn Micihez köthető. Kiabálni kezd, s mikor osztályfőnöke meghallja, kiküldi a folyosóra, ahol az igazgatóval találkozik, s elmondja neki, hogy mi történt. Nagyon megharagszanak Ginára amiért elátulta őket, s kiközösítiik. Nem szólnak hozzá, nem játszanak vele, nem fogadják el a sütijét.
3. Horn Micinél teázik az osztály, amikor Gina kitalálja, hogy megszökik, s a wc ablakán kimászva elsiet az állomásra, de sajnos Pestre nem megy vonat, így vmi máshová vezetőt vesz. Azonban Kőnig tanár úr elcsípi, s visszaviszi.
4. Megy az egész iskola a szőlőbe egy kirándulásra, de ott semmi érdekes nem történik.
5. Légvédelmi gyakorlat van az iskolában, s a nagy lövöldözés közepette a lányok kibékülnek, s újra jóban vannak Ginával.
6. A templomban Gina szerelme, Kuncz Feri jelenik meg, s egy papírt csempészik Gina énekeskönyvébe, hogy éjfélkor találkozzanak az iskola vasajtójánál. A lányok segítenek megszervezni a találkát, s a kertben Gina és Feri megbeszélik, hogy másnap éjszaka "kiszabadítják" Ginát, Feri hoz kulcsot. Vitay tábornokra hivatkozik, aki állítólag szívbetegségben szenved, s sürgősen látni akarja lányát. A szöktetés azonban mégsem sikerül, mert valakik észreveszik Ferit az utcán. Napokig próbálja Kuncz kihozni Ginát, de hiába. Vitay ugyanis azt mondta az igazgatónak, hogy senkinek nem adhatja ki a lányát, csak neki magának.
7. Gina kap egy levelet Abigéltől, aki igazából egy szobor a kertben, s ha vkinek baja van, a korsójába kell egy cetlire leírva bedobmi, és ő segít. Szóval Abigél megírja Ginának, hogy ne higgyen senkinek se, csak azt csinálja, amit ő mond. Ezt egy hamutartó melléklésével támasztja alá, amit Vitay tábornok kapott Ginától, a Árkádba vezető úton vette.
8. Horn Mici megy a Matulába ünnepelni az igazgató nevenapját, s tánc közben Gina kezébe csúsztatja házának kulcsát, s elmondja neki, hogyan szökjön el. Fölveszi Zsuzsanna ruháját, s az utcán mindeféle emberek mondják neki, hogy merre menjen.
9. Végül új személyazonosságot kap, s kiderül, h Kőnig volt Abigél.
remélem segítettem. vagy..lehet, hogy elolvastad, csak vázlatot kellett írni??
nah jól leírtam:D
azt hittem, h úgy értve vázlat, h nagyjából mi történt.
I. Indulás a Matulába!
II. Élet a zárt református intézetben
1. Az első nap
2. Tanévnyitói játék, s kiközösítés
3. Szökési kísérlet Horn Mici teájáról
4. Komoly terhek, s felnőtté válás
5. Békülés a légvédelmi gyakorlat alatt
6. Kuncz Feri árkádon
7. Távozás a Matulából az árkádi ellenállók segítségével
III. Az igazi Abigél
:D
tényleg, bocsi és köszi.
régen olvastam már...így maradt meg:D
szabad megkérdezni, h mire kellett?
csak kíváncsiság :$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!