Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek Stephen King jó író?

Szerintetek Stephen King jó író?

Figyelt kérdés
Természetesen nem szépirodalmár, tehát ne is mérjük olyan szempontból. A horror műfaját se mindenki tartja "értelmes irodalomnak", de most ettől is tekintsünk el. A szórakoztató irodalom kategóriáján belül mérve szerintetek milyen író összehasonlítva más, műfajon belüli (szórakoztató irodalom) írókkal (pl. George R.R. Martin, Dan Brown, J. K. Rowling, Brent Weeks, Danielle Steel, Rick Riorden, Anne Rice, Robert E. Howard, Diana Gabaldon, Stephenie Meyer, hogy csak a legjobban keresők közül említsek)? Ilyesmi szempontok alapján, hogy szöveg igényessége, témaválasztás, karakterek, a könyv menete, történetvezetése...

2014. aug. 7. 19:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A Harry Potter előtt is írt, egy olyan könyve sincs ami jelentősebb lenne és nem azt mondtam, hogy nem ért el semmit, és igen, ahogy kiderült, hogy ő írta(nem csinált belőle nagy titkot) már is veszik, de nem a minőség hanem a név miatt, a kettő között nagy különbség van.
2014. aug. 9. 21:59
 12/22 A kérdező kommentje:
Hát azt mondtad, hogy a Harry Potterrel ért el valamit, ebből következik, hogy azon kívül semmit. Egyébként ezt honnan vetted, hogy a Harry Potter előtt is volt könyve? Lehet, hogy én tudom rosszul, de az volt az első könyve, azelőtt tanár volt. Nem? Hát persze, hogy a név miatt veszik. Ha ránézel egy könyvre, meg tudod mondani milyen a tartalma? Nem. De ha egy ismert író nevét látod a borítón, akitől már jó olvasmányélményeket kaptál, nyilván azt veszed meg, mint egy ismeretlen, első könyves szerző művét. Ha én írnék egy könyvet és kiadatnám, nyilván nem lenne belőle egyből bevétel. De ő már felépített valamit, van hírneve, ezért az olvasók kíváncsiak rá, mit tud még mutatni. De ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a könyv minősége tré. Sőt, mint már mondtam a legújabb könyve tök jó.
2014. aug. 10. 08:55
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Gondjaid vannak a szövegértéssel, amúgy ha az ember könyvet keres elolvassa a tartalmat, rengeteg olyan könyvet vett már amiknek nem ismertem az íróját, de érdekesnek tűnt a fülszöveg, ugyan is egy könyvet ezért vesznek és nem a név miatt.
2014. aug. 10. 21:26
 14/22 anonim ***** válasza:
55%
Amúgy arra még nem gondoltál, hogy az ember, hogy szerez hírnevet? Mindenki elindul valahonnan, ha csak a nevet néznék senki sem lenne híres, ezt azért gondold végig...
2014. aug. 10. 21:27
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, egyet elírtam, igen, előtte is írt, viszont akkor meséket, az elsőnek valami olyan volt a címe, hogy "Mese a nyúl nevű nyúlról".
2014. aug. 10. 21:28
 16/22 A kérdező kommentje:
:D jó mindegy nem akarok ezen veszekedni, tiszteletben tartom, ahogy gondolod :) de ugyanezt én is elvárom :D amúgy ment a zöld kéz a válaszaidra :) lehet, hogy gondjaim vannak a szövegértéssel, mert amit most utolsó előtt írtál, nem értem :D Jaj, az a nyulas mese az kiskorában volt... én is találtam ki meséket kiskoromban, meg az unokahúgom is ír ilyen aranyosakat... de azt nyilván nem a nagy olvasóközönségnek írta, 6 évesen nincs ilyen célja egy gyereknek szerintem, egyszerűen csak jó szórakozás volt neki :D abban szerintem megegyezhetünk tehát, hogy a Harry Potter és a bölcsek köve volt az első könyve :D
2014. aug. 11. 09:06
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja megvan megértettem :D én nem azt mondtam, hogy csak híres írótól kell/lehet könyvet venni, hanem hogyha választanom kéne, akkor könnyebb szívvel veszem meg egy már számomra ismert és szimpatikus író könyvét, mint egy "idegenét". Persze az "idegenét" is megveszem majd, de csak az előbbi után. :D egyébként jó vitapartner vagy :D
2014. aug. 11. 11:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Van valami King stílusában ami nem tetszik. Több ezer könyvet olvastam már életemben, és még legalább ennyit tervezek, de egyszerűen nem jött be a stílusa, nem tetszett valami, amit nehezen tudnék megfogalmazni :S

Akkor ezerszer inkább Koontz vagy Lovecraft.

2014. aug. 12. 16:41
 19/22 anonim válasza:
Szerintem fantasztikus író. Kevés sablon, és van benne valami, amitől valahogy igazinak tűnik az egész. A Setét tornyot nagyon tudom ajánlani.
2014. okt. 13. 20:29
 20/22 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) jajjjjjjj... a Setét Toronytól kíméljen meg a jó Isten :D az első kötetet is kínszenvedés volt elolvasnom... bár tudom, hogy azt még fiatalon írta meg zöldfülű volt, de senki nem tudna rávenni, hogy a másodikba belekezdjek. meg nekem amúgy se jön be ez a műfajkotyvasztás (fantasy, scifi, western) meg ez a rendszertelen világ, amit összeharácsol.. :s nagy fantasy rajongó vagyok és eddig bármely fantasyba belekezdtem (Harry Potter, A Gyűrűk Ura, A tűz és jég dala, Éjangyal-trilógia, Percy Jackson), végig fenntartotta az érdeklődésem. a Setét Torony volt az első ami eltaszított magától. :/
2014. okt. 14. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!