Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » -Trónok harca- Láttam a...

-Trónok harca- Láttam a napokban raktak fel egy kérdést Daenerys jóslatával kapcsolatban. Gondoltam hogy ott megkérdezem, amit szeretnék de itt talán többek felfigyelnek rá?

Figyelt kérdés
Szóval az én kérdésem az,hogy a könyvben kapott jóslatában szereplő, angolul ''Mummer's dragon''-ról mennyire lehet tudni hogy igazi Targaryen (Aegon az nyilván). Mert sok helyen olvastam, hogy ő egy hamis sárkány, azaz ''false dragon'' , de ez a könyvben szerepel valahol hogy ő egy hamis Targaryen? Mert én csak azt találtam hogy ''Mummer's dragon'' , ami annyit jelent hogy a némajátékos = Varys sárkánya. Viszont van ez a teória miszerint Varys Blackfyre és akkor Aegon is az. Tényleg lehet az, hogy Aegon-t annó kicserélték valaki másra és még Aegon-t is kicserélték egy szőke Blackfyre csecsemőre és most ő lenne Aegon?

2014. aug. 7. 18:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az Aranykompánia nem támogatta a Blackfyre felkelést, mivel akkor még nem is létezett. A felkelés leverése után az életben maradt Blackfyre-párti fattyak Essosra menekültek és ők hozták létre az Aranykompániát Keserűacél vezetésével, aki szintén fattyú volt, tehát elég sok Targaryen fattyú/Blackfyre volt a Kompániában és ők szaporodhattak. Pl. Barna Ben Plummban is van vmennyi Targaryen vér és ő nem is a Kompánia tagja. Meg sztem a Targaryenek valíriai acél kardja is a Kompániánál van, ami anno a felkelést robbantotta ki.
2014. aug. 9. 20:48
 12/14 anonim ***** válasza:
rosszul emlékeztem, utàna néztem és Barristan Selmy az utolsó Blackfyre trónkövetelőt ölte meg nem az utolsó Blackfyre-t :)
2014. aug. 9. 21:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű ezt már nem igazán olvassa majd senki de azért elküldöm

Rengeteget elmélkedtem ezen a témán, újra olvastam a könyveket, és akadt elég dolog ami szemet szúrt.

Illirio Mopatisnak a könyvben sárga haja van. A halott feleségét Serrának hívtak, ami kísértetiesen hasonlít a Saera-ra. Selmy ölte meg az utolsó Blackfyret férfi ágon. Szerintem ez a Serra ez női ágon simán lehet hogy női ágon az. Illirio palotájában rengeteg szép gyermek ruha van, amik Tyrionra kerültek. Mint az a megőrzött levágott kézből kiderult illirio tényleg szerette Serrát, nagyon is. Ha Aegon az ő fiuk, akkor az magyarázattal szolgálna arra hogy miért avatkozik egy pentosi főtanácsos Westerosi ügyekbe.

Tyriont nem győzi meg azzal, hogy egy kastély miatt csinálja. Nem, itt egészen más van. Serrának ígéretet tehetett, hogy Aegon trónra fog kerülni. Ezt nem a pénzért csinálja, abból van neki bőven .

Eljátszadoztam a gondolattal, hogy Varys is Serráért csinálja. Még Aerys alatt került Westerosra, hogy mindent idejében meg alapozzon, egy esetleges Aegon puccsnak. Szóval mivan ha Varys azért borotválja a haját mert az ezüstszin lebuktatná, ugyanis ő Serra testvére. Ez meg magyarázná, hogy illirioval miért van ilyen jóban. Connington szerintem nem is tud az egészről, azt hiszi, hogy tényleg legjobb barátja fiát neveli, ő Rhaegarért csinálja.

Szóval ez az én véleményem a dologról, lehet, hogy őrültség de akár be is találhat.

2016. júl. 25. 23:59
 14/14 bútylubátya ***** válasza:

Ez nagyon őrült, de fölöttébb érdekes elmélet.

Azt nem tartom valószínűnek, hogy Varys Blackfyre lenne. A Blackfyre-ök többsége vagy talán mind az Arany Kompániában vannak, nem? Akkor Varys hogy lehetett utcai tolvajvezér?

Annak, hogy Aegon Illyrio gyereke, már több eséllyel igaz. Illyrio mindig nagy szeretettel beszél róla, elérzékenyülve, ahogy másról nem.

Illyrio és Varys jó barátságban voltak már gyerekkoruk óta - lehet hogy Varys - épp mert neki nem lehet gyereke - ezért Aegont is a saját "fiának" tekinti, és őt próbálja a trónra ültetni.

Másfelől a testvér-, vagy közeli rokon-házasság yvérfertőzéses, őrült gyermekeket eredményezhet(pl. Targaryenek). Viszont ha Aegon valóban Blackfyre, akkor Danyvel már jóval távolabbi rokonok egymással, így házasságuk kevésbé hordozza ezt a veszélyt.

Nem nagyon látom, Illyrionak mi más oka lehetne ennyire támogatni a Targaryenek visszatérését, de persze majd kiderül...

2016. aug. 7. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!