Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen Jane Austen-regényekhez...

Milyen Jane Austen-regényekhez hasonló könyveket tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Az összes Jane Austen-regényt kiolvastam,a jelentősebb Bronte-regényeket,Elizabeth Gaskellt is olvastam.Olyan könyvek érdekelnének,amiket angol szerző írt,Angliában játszódik,lehetőleg van benne bál,szerelem,házasság,és a nemesi társadalmi osztály élete jelenik meg benne leginkább.De már az első néhány szempontnak is örülnék...A Jane Austen regényfolytatások (amiket más írt) nem érdekelnek. Előre is köszi!
2010. jan. 12. 15:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Utolsó két válaszoló: A Mrs. Dalloway-t nem olyan rég olvastam ki.Engem nem fogott meg az írónő nyelvezete,akármennyire is szerettem volna,hogy megfogjon.Nem tudom,fogok-e tőle más regényt olvasni.A többi könyvet,amit említettél,még nem olvastam,Thomas Hardy könyve érdekel,és a Szoba kiláttással is.Az utóbb említett könyv véletlenül nem Firenzében játszódik,és Helena Bonham-Carter játszik a filmadaptációban?

Utolsó válaszoló: az Üvöltő szeleket is olvastam,nagyszerű könyv,és remek ajánlás:)

2010. jan. 16. 14:02
 12/19 anonim válasza:
Igen, Firenzében játszódik és Helena Bonham Carter játszik benne.
2010. jan. 17. 01:22
 13/19 anonim válasza:
A Mrs. Dalloway megvan filmen is a youtube-on, ha tudsz angolul nézd meg, szerintem érdemes, nagyon jó film.
2010. jan. 17. 01:24
 14/19 anonim válasza:
Még néhány fontos angol irodalmi mű, ami ugyan nem Jane Austen-hez hasonló, ám kulcsfontosságú művek az angol irodalomban. George Bernard Shaw Pygmalion című drámája, melynek alapján készült a My fair lady című musical Audrey Hepburn és Rex Harrison főszereplésével. Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámáját is ajánlom, ami a Hamlet XX. századi értelmezése. Szintén Tom Stoppard-tól ajánlom a Salto Mortale című művet. A XX. század másik jelentős drámaírója a mai napig is élő Peter Shaffer, jelentős művei az Equus, és az Amadeus. Az Equus egy lóról és egy fiúról szól. Az Amadeus Mozart életét dolgozza fel.
2010. jan. 17. 17:07
 15/19 anonim válasza:

Szia!Jó látni,hogy vannak még emberek,akik habzsolják a jó regényeket!Esetleg Eric Knight-tól olvastad már a Légy hű magadhoz-t?Második világháborús,szerelmi szálllal, de nem happy endes.Vagy Hemingway-Búcsú a fegyverektől-->I. vh-s,szerelmi szállal,és sajnos ez sem túl jól végződik...

21/L

2010. jan. 18. 13:48
 16/19 A kérdező kommentje:

Utolső előtti válaszoló: néhány drámáról hallottam,amiket leírtál,lehet,hogy majd olvasok belőlük,de a regényeket jobban kedvelem.

Utolsó válaszoló: Eric Knight-ot még nem olvastam,köszi az ajánlást:)

Hemingway valahogy nem tud lekötni,de ki tudja,hátha ez a műve majd megtetszik!

2010. jan. 18. 15:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Én Ian McIwan-től olvastam a Vágy és vezeklést nemrég, nagyon tetszett. Elején szerelmi szál, végén háború.. bár ennél sokkal bonyolultabb az egész, érdemes elolvasni. :) McIwan-t sokszor a férfi Jane Austin-ként emlegetik. :)
2010. jan. 18. 18:39
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. jan. 19. 10:01
 19/19 Gáspár Krisztina válasza:

Szia!

Bár régen nem írtak ide, de azért remélem, hogy még tudok újat és hasznosat mondani (írni).

Mivel kedveled Jane Austen műveit (és én is imádom), talán Fanny Burney(Frances Burney) regényei is tetszeni fognak. Jane Austen egyik kedvence úgy tudom ő volt és 3 művét említette is valamelyik levelezésében(Cassandrának írt leveleiben láttam azt hiszem) a Camillát, Evelinát és Ceciliát. Nekem még nem volt szerencsém ezeket olvasni, így nem tudok véleményt mondani, de ha Jane Austen szerette, nem kizárt, hogy Fanny B. regényei ihlették meg fiatalkorában.

Üdvözlettel: Krisztina

2011. aug. 28. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!