Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen Jane Austen-regényekhez...

Milyen Jane Austen-regényekhez hasonló könyveket tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Az összes Jane Austen-regényt kiolvastam,a jelentősebb Bronte-regényeket,Elizabeth Gaskellt is olvastam.Olyan könyvek érdekelnének,amiket angol szerző írt,Angliában játszódik,lehetőleg van benne bál,szerelem,házasság,és a nemesi társadalmi osztály élete jelenik meg benne leginkább.De már az első néhány szempontnak is örülnék...A Jane Austen regényfolytatások (amiket más írt) nem érdekelnek. Előre is köszi!
2010. jan. 12. 15:19
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Annak is örülnék,ha szerzőt mondanátok.

Elfújta a szél,Észak és Dél,ezekről már mind hallottam,Hiúság vására,Manderley-ház asszonya,Tövismadarak-ezeket is olvastam.

(bár az első kettő nem Angliában játszódik,ja,és az utolsó sem)

2010. jan. 12. 15:24
 2/19 anonim ***** válasza:
estleg olvasd el a monte christo grófját, bár ez franciaországban játszódik, de van bál is, meg házasság is.
2010. jan. 12. 16:46
 3/19 anonim ***** válasza:

Feltétel a happy end?

Szerintem Jane Austen legnagyobb előnye, hogy viszonylag rövid történetn belül mesteri karaktereket alkot és remek humorral fogalmaz. Klasszikus, tehát feltételezem, ne giccsregényt keresel.

Ha feltétel, hogy angol regény legyen, és valami klasszikus, és képes volnál hosszabb regényt is elolvasni, akkor én ajánlanám a Copperfield Dávidot Charles Dickens-től, bár abban társadalomkritika van, szegényebbek szerepelnek, egy kicsit később játszódik, viszont a történet viszonylag egyszerű, romantikus (a szó kalandos értelmében is!), happy endre végződik, van benne humor, nekem tetszett.

A Dumas regényekben nincs happy end, a Három testőr, a Húsz év múlva, a Bragellone vicomte viszont roppant mozgalmas, de te - úgy tűnik - nem azt keresel.

(Lehet, teszene, igazi kult-könyv egy olvasni szeretőnek. Rám komoly hatással volt, hónapokig Franciaország után epekedtem, abba a világba, azokba a ruhákba, azokba a bálokba :))

Ha nem feltétel az angol szerző és beéred fél happy enddel, az Anna Karenina is bejöhet, de az komoly erkölcsi tanúsággal bír. Viszont bálok, házasság, nemesek a szereplők, és nagyon jó a karakterábrázolása, szeretni- és szánnivalóak. De az hosszabb, nem tudom, hány éves vagy, értékelnéd-e.

Ha eszembe jut még valami, majd írok még, de segítene, ha megadnál egyéb szempontokat is :)

2010. jan. 12. 22:52
 4/19 A kérdező kommentje:

Monte Cristo grófja,Anna Karenina-ezeket már olvastam,és tetszettek is,bár a kedvenceim nem lettek,úgy,mint pl.Jane Austen könyvei.Dumas-regényeket is elkezdtem anno,de nem különösebben kötöttek le,ha francia regények,akkor inkább az Elátkozott királyok.Az tényleg nagyon jó volt..(de a Bovaryné vagy A kaméliás hölgy se volt rossz).Dickenstől a Szép reményeket olvastam,de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.Nem

kaptam kedvet hozzá,hgy egyéb regényeit is elolvassam.

De még mindig várom az ajánlásokat. :)

2010. jan. 13. 10:31
 5/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: nem volt feltételem,hogy happy end legyen.A szép,de szomorú befejezések is tetszeni szoktak.
2010. jan. 13. 10:31
 6/19 anonim válasza:
29%
Jane Eyre...ez francia..de nagyon jó
2010. jan. 14. 18:10
 7/19 A kérdező kommentje:

A Jane Eyre először is angol,Charlotte Bronte írta,és fentebb már írtam,hogy Bronte-regényeket olvastam.

Úgy látszik,itt senki sem olvas angol könyveket...

Vagy van rá esély,hogy valaki ír olyat,amiről nem tudok? :)

Henry James könyvei milyenek?

2010. jan. 15. 12:11
 8/19 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti válaszoló: 21 éves vagyok.

Milyen egyéb szempontokat szeretnél még tudni? :)

2010. jan. 15. 12:12
 9/19 anonim válasza:
Én, amit tudok ajánlani Neked, bár nincs benne házasság, inkább viszonzatlan szerelem, az Virginia Woolf (1882-1941) Mrs. Dalloway című 1925-ös regénye. A könyv utolsó felében Clarissa Dalloway bált ad. Bár ez a mű inkább a kizökkent idő regénye lehetne, és abszolút XX. századi avantgárd regény. Másik nagy kedvencem szintén Virginia Woolf-tól az Orlando, szitnén tőle ajánlhatom még az éveket, a Flush-t, a Jacob szobáját, a Felvonások között című művet, A Világítótoronyt, A Hullámokat, és egy kifejezetten nemi szerepekről szóló könyvet, a Saját szoba című művét. Ajánlhatnám még Shakespeare-től az Antonius és Kleopátrát, A Windsori víg nőket, Tévedések vígjátéka. Ha már angol irodalom, akkor Thomas Hardy Egy tiszta nő, George Eliot Middlemarch, és talán, ami legjobban tetszene Neked Edward Morgan Forster Szoba kilátással című műve. Remélem hasznos volt az információ.
2010. jan. 15. 13:40
 10/19 anonim ***** válasza:
Üvöltő szelek, (igazából az összes brönte könyv jó);Dorian Gray arcképe;tisztes úriház;
2010. jan. 15. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!