Piton a jó vagy rossz oldalon áll a Harry Potterben?
"-Azért tartotta őt életben, hogy a megfelelő pillanatban halhasson meg?
-Ne botránkozzon meg ezen, Perselus. Hány férfit és nőt látott már meghalni?
-Jó ideje csak annyit, ahányat nem tudtam megmenteni - felelte Piton, és felállt. - Maga kihasznált engem.
-Amennyiben?
-Kémkedtem, hazudtam és az életemet kockáztattam, mert maga azt kívánta. Azt mondta, mindent azért teszünk, hogy megvédjük Lily Potter fiát. Most pedig közli, hogy úgy nevelte, mint egy leölésre szánt malacot . . .
-Meg vagyok hatva, Perselus - mondta őszintén Dumbledore. - Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?
-A fiú!? - mennydörögte Piton. - Expecto patronum!
A pálca hegyéből kirobbant az ezüst őzsuta. Puhán a padlóra szökkent, egyszer körbenyargalt a szobában, azután kiröppent az ablakon. Dumbledore elnézte, ahogy tovaszáll, majd mikor kihunyt az ezüstös derengés, újra Piton felé fordította arcát. A szeme csordultig volt könnyel.
-Ennyi év után is?
-Örökké - felelte Piton."
Ebből szerintem mindenkinek egyértelmű hogy Piton kit is szeretett. Amúgy meg Dumbledore oldalán áll, Harryt James modora miatt utálta, és ezt A Herceg meséje című fejezetben szintén megtudhatunk. (bocsánat ha az már nem írom ki :)
Voldi oldalán állt, és hallott a jóslatról, amit azonnal el is mondott neki. Voldi ezért meg akarta ölni Harry, de Lily nem hagyta, ezért végül ő is holtan végezte.
Köztudott, h Piton szerelmes volt Lilybe, és amikor voldi megölte, átállt Dumbledore oldalára.
Én ezért nem bírom, mert amúgy ha nem hal meg a szerelme, végig voldi oldalán harcolt volna. Amúgy jó karaktere van szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!