Ez a két mű ugyanaz, vagy két különbözőről van szó?
Figyelt kérdés
Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság,
Gyilkosság a Morgue utcában
A cím ugyanarra a novellára utal, csak más fordításban, vagy ez két egymástól különböző mű?
2014. júl. 22. 16:18
1/3 anonim válasza:
A két cím ugyanazt a novellát takarja, ahogy gondoltad is, különböző fordításokban.
Ugyanígy meglepődtem egyszer én is, amikor Eric Knight könyvét, a "Légy hű önmagadhoz"-t az újabb kiadásban "Légy hű magadhoz"-ként láttam viszont...
A fordítóknak is meg kell élniük valamiből, nem? :DD
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Gondoltam, és kutakodtam is utána, de nem voltam biztos benne... szóval köszönöm. :)
2014. júl. 22. 17:53
3/3 anonim válasza:
Ugyanaz. A Morgue utcai kettős gyilkosság a gyakoribb cím, mostanában így jelenik meg. Az egyik legutóbbi Poe válogatáskötetben is benne van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!