Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet vegyek a...

Milyen könyvet vegyek a lányomnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A lányomnek nemsokára itt a születésnapja, 15 éves lesz. Mostanában nagyon megszeretett olvasni, állandóan olvas. Eddig elolvasta Jane Austen könyveit, a Szent Johanna gimit, meg pár ilyesmi könyvet. Azt hiszem például még a lányok regényét.

Nem szereti a misztikus, vámpíros, könyveket, amiket most a legtöbben olvasnak.

Ezek alapján keresek neki valami regényt, milyen könyvet vegyek neki?

Szülők, a ti hasonló korú lányaitok milyen hasonló könyveket olvasnak?

Köszöm előre is a segítséget!

Szép napot!

2014. júl. 12. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Charlotte Bronte: Jane Eyre
2014. júl. 12. 10:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, én is gondoltam rá, de nem szerinted való neki? Nem túl fiatal hozzá?
2014. júl. 12. 10:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Én tizenhat vagyok, és a kedvenc könyvem az Egy különc srác feljegyzései. De nagyon jó még az Anna és a francia csók, az Airhead-sorozat, a Neveletlen hercegnő-sorozat, a Locsifecsi királynő-sorozat és Az első csók-sorozat. Ha "prűdebb" könyvet keres, akkor az Egy különc srác feljegyzéseit és a Locsifecsi királynőt mégsem ajánlom, mert ezek szókimondóbbak. Ha Leiner Laura fan a lánya, akkor a Bábelt és az Akkor szakítsunkot is megveheti neki. Esetleg a Hűvösvölgyi sulit, bár ezt sokan nem kedvelik, mert SzJG másolatnak vélik. Félve ajánlom a Misztikus szerelmet Meg Cabottól, mert ugyan misztikus, de nem olyan értelemben, mint a Twilight vagy a Vámpír naplók. Ha kérdése van a felsorolt könyvekről, írjon nyugodtan privát üzenetet! :)
2014. júl. 12. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a Párválasztóval nem lehet melléfogni. Igaz a jövőben játszódik, de semmi brutalitás nincs benne, a története pedig magával ragadó. Most nagyon fel van futatva a Csillagainkban a hiba, az általánosságban mindenkinek tetszik.

Ha kicsit komolyabb témával foglalkozó könyvet is ajánlhatok (a fentik alapján nem vagyok biztos, hogy az jó lenne), akkor feltétlenül el kell olvasnia a Nővérem húgát.

Ha esetleg jobb lenne, ha írnék hozzá könyvajánlót, azt nyugodtan jelezze!

16/L

2014. júl. 12. 21:47
 5/9 anonim válasza:

Leiner Laura - Bábel

Leiner Laura - Akkor Szakítsunk

Csillagainkban a hiba

Szerelem zokniban

2014. júl. 13. 13:41
 6/9 anonim válasza:
Szia! :) Én 18 éves vagyok és anyukámtól kb 5 éve kaptam egy Lucy Mound Montgomery könyvet, az Anne otthonra talál című könyv. Egy sorozat első része. Két évente ismét elolvasom az összeset, mert nagyon szeretem. Szerintem neki is tetszene :))
2014. júl. 13. 20:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Az SZJG rajongó ismerőseim erről is ódákat zengenek:

Stephanie Perkins - Anna és a francia csók

2014. júl. 14. 01:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, nagyon jó ötleteket adtok. Még van a vásárlásig néhány napom, még gondolkodom, szóval ha még van ötlet, szívesen fogadom!
2014. júl. 14. 08:28
 9/9 Nagyzsófia92 ***** válasza:

Molnár Tóni: Tépődések

Szerintem érdemes megpróbálni.

2017. aug. 16. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!