Milyen könyvet vegyek 15 éves nevelt lányomnak?
Nem velünk lakik, azt mondta, valami regény, vagy bestseller legyen. nemtudom mit értett ezen pontosan, de ha van itt hasonló korú lány, ő talán tudna segíteni.
Köszönöm!
Neil Gaiman Csillagpor/Coraline
Irvine Welsh Trainspotting
Franz Kafka Az átváltozás
Charles Dickens Nehéz idők/Twist Olivér/Karácsonyi ének
Philip Pullman Az arany iránytű trilógia
J.D. Salinger Zabhegyező
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezeket 14 évesen kezdtem olvasni, 15 évesen kiolvastam még 1x, 16 évesen is még 1x, és szerintem ezek megfelelnének neki.
16 éves könyvmoly lány
Amit a második válaszoló írt, azok szuperkönyvek, én is imádom, főleg a Zabhegyezőt.. De szerintem nem ilyet szeretne a lányod. Én inkább valami Neveletlen Hercegnőre, Twilightra gondolnék, igaz ezek lerágott csontok. Ami esetleg jó lenne még:
Anne Godbersen: Luxe Girl 1-2-3
Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!
Nicholas Sparks: Az utolsó dal (->Szerintem ezt leginkább egyébként. :) )
L16
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Suzann Collins: Az éhezők viadala
Én például hatalmas Neveletlen Hercegnő fan vagyok...=D
De ami most megtetszett az a Lakatos Levente-Barbibébi =)
16/Ł ^^
tváááááájlájtxD
Amúgy ha kikötötte, hogy bestseller legyen, azt már nyilván olvasta.
Gaiman jó ötlet vagy a Gyűrűk ura trilógia, márha szereti a fantasyt.
Ha szereti a történelmet akkor ajánlom a Másik Boleyn lányt vagy annak folytatásait, vagy a Tudorok sorozatot.
Én 15 évesen olvastam még az Egy gésa emlékiratait és nagyon tetszett és az pl. pont bestseller. Vagy a most nagyon menő vámpírosokból is válogathatsz, de ha van rá módod akkor szerintem nézz szét a könyvei között, Azután már nem lesz nehéz választani valamit.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!