Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha könyvet írok, meg kell...

Ha könyvet írok, meg kell szerkesztenem magát a szöveget is?

Figyelt kérdés
Irok egy könyvet. Arra lennék kíváncsi, hogy akkor nekem meg kell csinálnom magát a szöveg formázását is?
2014. júl. 5. 21:40
 1/5 A kérdező kommentje:
*írok
2014. júl. 5. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Előbb legyen meg a szög. A tördelés úgyis a nyomdában lesz meg. Én csak azért szoktam megcsinálni, hogy átláthatóbb legyen.
2014. júl. 5. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
*szöveg...
2014. júl. 5. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Alapszintű formázást (bekezdések, font beállítása, elválasztás, margók, sortávolság) mindenképpen érdemes csinálni, mert sokkal áttekinthetőbb és gyorsabban lehet javítani, ráadásul azt is látod NAGYJÁBÓL, hogyan fog kinézni a végleges forma. Nagyban függ attól, mit csinál a kiadó. Ha teljes szerkesztést, kézi tördelést csinál, ennyi bőven elég, úgyis bele fog nyúlni.
2014. júl. 6. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem, alap formázást sem kérnek a kiadók, csak a szokásos beállításokat, amik kb. a Word alapbeállításai. (Nem piszkálod, jól van az úgy.) Talán annyi a különbség, hogy behúzást kérnek, nem tabulátorokkal kell a helyére tenni a bekezdéseket. Elfogadott formázás a félkövér és a dőlt betűk (minden mást kiszednek), üres soros elválasztások pl. nagyobb egységek, fejezetek között, de mind a sortávolság, mind a margók alapbeállításon maradnak (szoksásos elvárások szerint).

Ha magadnak írod, akkor viszont csinálhatsz formázást, hogy szebben olvasható legyen, ha megmutatnád az ismerősöknek. Mert ők ezt a verziót fogják látni.

2014. júl. 6. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!