A mangákat/képregényeket azok színezik ki, írják bele a szöveget, adnak hozzájuk effekteket, stb. , aki rajzolják?
Úgy értem,hogyha van egy kérpegényem amit én rajzoltam,akkor azt nekem is kell kiszíneznem,stb.?
Előre is köszi minden hasznos választ!:)
Köszi,de nem ez volt a kérdés!
Azt tudom,hogy mivel kell(Manga Studio,Photoshop),de,hogy nekem?
Vagy van valaki a kiadónál netán vagy külön kell fizetni azért,hogy azt megcsinálja vki?
Csak mert egyikhez sem értek! :S
A színes oldal jutalom azoknak a mangáknak akik alkottak és jó helyezést értek el .
Ha többet akarsz megtudni ajánlom a Bakuman című animét , az a manga rajzolással foglalkozik.
Oké,köszi!
A színezést nem úgy értettem,hanem igazából csak az árnyékolásra,meg a szürke árnyalatainka használatára gondoltam.
Értem,köszi szépen! :)
Szóval akkor nem nekem kell mgoldani a számítógépes részeket.
Köszi még egyszer! :D
Változó.
Vannak, akik a világért sem adnák más kezébe a munkájukat, még színezésre sem (pl Bill Watterson, a Kázmér és Huba alkotója).
Viszont nagyon sok rajzoló nem maga színezi ki a képregényeit, mert bődületesen sok munka lenne. (Pl a francia André Cheret a feleségével együtt dolgozott a Rahan képregényeken. Cherét rajzolta, kihúzta, a felesége pedig színezte a kockákat.) Az amerikai képregények nagy része színes, és már nagyon kevés az, amit egy ember alkot.
A japán képregények viszont általában feketefehérek, de azok grafikailag annyira topon vannak, hogy az olvasót nem is zavarja a színtelenség.
Én is készítek képregényt, igaz, nem színes, de mindent én készítek hozzá. Vázlatoktól kezdve a kihúzáson át a szövegekig és az effektekig mindent. Egy-két színes képet, meg borítót mellékelek hozzájuk, csak hogy az olvasó el tudja képzelni, mi milyen színű, de igazából ha a történet érdekes, és szépek a képek, a kutyát se fogja zavarni, hogy feketefehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!