HÁZIOLVASMÁÁÁNY! A három könyvcsoportból melyik az, amelyiket a legjobban ajánljátok?
A három csoportból egyet kell elolvasni. Melyik az a három(fő), ami érdekes és megérné? :)
I.
- Mikszáth Kálmán: A bágyi csoda
- Móricz Zsigmond: Barbárok, Tragédia
- Tamási Áron: Kivirágzott kecskeszarvak
- Bodor Ádám: Sinistra körzet (részletek)
- Mikszáth Kálmán: A fekete folt
- Krúdy Gyula: Szindbád útja a halálnál
II.
- Mikszáth Kálmán: A fekete város
- Jókai Mór: Sárga rózsa
- Móricz Zsigmond: Az isten háta mögött
- Flaubert: Bovaryné
III.
- Kosztolányi Dezső: - Pacsirta
- Édes Anna
- Németh László: Iszony
- Szilágyi István: Kő hull apadó kútba
- Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
- Móricz Zsigmond: Sárarany
- Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Nem tudom, talán a II, Bovaryné, "magyar Bovaryné", Jókai sosem rossz, A fekete város szintén jó. Néminemű romantikus beállítottság itt előny. (Ha ez nincs, nem szóltam.)
Én egyértelműen a III.-t választanám, Kosztolányit imádom (mindkét felsorolt művét), Németh Lászlót még tacskóként olvastam, Dosztojevszkijt nem lehet nem szeretni (a Bűn és bűnhődést olvashatod fliozófiai műként, romantikus műként és krimiként is), a Sárarany jó, a másik kettő nem ismerős elsőre, de ilyen társaságban nem lehetnek rossz könyvek. (Bár az utolsó ismerős, csak nem olvastam, de itt van MEK-en, nekilátok.)
Lol nagyon egyszerű II. csoportot olvasd, ha egy csoportot kell olvasni.
Ha egy csoporton belül egyet akkor Bovaryné
Ha minden csoportból egy akkor Krúdy, Bovary, Kuncz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!