Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik a kedvenc könyved és...

Melyik a kedvenc könyved és miért?

Figyelt kérdés
Többet is írhatsz! :)
2014. jún. 29. 10:52
 1/6 B25 ***** válasza:

1. Katherina Webb : Örökség

Ezt a könyvet vagy 2 évvel ezelőtt olvastam és hihetetlenül megfogott. Annyi érzést tapasztaltam meg általa hogy azt el sem tudom mondani. Azóta egyszer sem mertem újra olvasni mert félek hogy másodszorra már nem fog úgy hatni rám. Bár azt hiszem most jött el az ideje hogy szembe nézzek a félelmemmel. Mindenesetre csak ajánlani tudom ezt a könyvet mert nekem megváltoztatta az életem.

2. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Ez az a típusú könyv szerintem amit úgy olvasol hogy felváltva sírsz és nevetsz. Hihetetlen! Az egész! Annyira beleéltem magam az egészbe! És erről is csak azt tudom mondani hogy nagyon sokat adott nekem. Lehet sablonosnak tűnök de erről is csak azt tudom mondani hogy olyan érzéseket keltett bennem amelyeket azelőtt sose tapasztaltam.

3. Enigma

Ez egy fantasy ezért is szégyenlem hogy ez a 3. kedvenc könyvem. Már lusta vagyok kielemezni hogy miért ez a kedvencem ezért legyen csak annyi hogy azért mert én olyan erős akarok lenni mint a főhősnő. És mert úgy akarok szeretni ahogy ő tudott!

Remélem segítettem!

2014. jún. 29. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Dühöngő Fúriák

Azért mert egy Angol író olyan sci-fit írt aminek a főhőse Takeshi Kovacs. Japán és magyar ősökkel rendelkezik. Egy olyan bolygón játszódik amit Japánok és Közép-Európaiak kolonizáltak. Ezen a bolygón Újpest városának 25 km hosszú tengerpartja van és a szörfösök paradicsoma.

A sztori pörgős érdekes. Vannak itt zsoldosok, kalózok, forradalmárok, mesterséges intelligencia, virtuális valóság, vallási fanatikusok, bűnözők.

2014. jún. 29. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Írókat írok inkább, szűk lista meg folyamatosan írtam nem átgondolva de jó SZELEKSZIONN

Musil, Hrabal, Joyce, Dosztojevszkij, Proust, Goncsarov, Gide, Flaubert, Sartre, Sillanpää, Solohov, Mann, Murakami, Ottlik, Krasznahorkai, Szerb, Faulkner, Larkin, Bulgakov, Duhamel, Mauriac, Marquez, Borges, Cortazar, Sabato, Bjornson, Sienkievicz, Liu O, Oe

2014. jún. 29. 20:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Meg Cabot: Hívószám: 1-800 sorozat

Mert több van benne: szerelem, akció, krimi(és egy kis fantasy?). Izgultam és sírtam rajta...néha örömtől, néha szomorúságtól, néha bosszútól vagy talán félelemtől. Azért mert ha csak így most írok róla szemembe szökik a könny, nem is tudom miért... Egyszerűen csak imádom.

James Patterson: Maximum Ride sorozat

Nagyjából ugyan azért, mint az előző

Ann Brashares: Négyen egy gatyában sorozat

Hihetetlenül sok tanulásággal és érzelemmel teli könyv. Ez az a történet, amit vagy olvasol vagy nem. Ezen a könyvön sírtam 2 órán át...

Veronica Roth: A beavatott trilógia

Egy nagyon jól kidolgozott könyv, aminek elolvastam a hátulját és bántam, hogy nem vettem meg. Majd amikor visszamentem már nem volt. Aztán láttam a könyvből készített filmnek az előzetesét és meg volt a cím...ugyan is nem a könyv címét, hanem a történetét jegyeztem meg és ez más, mintha egy címet jegyzel meg...

2014. jún. 30. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Lássuk csak... Megpröbálom kifejteni :)

Leviatán trilógia: Elsősorban az I. Világháborút dolgozza fel sci-fi szerűen. Nekem nagyon tetszett az író megoldása. És közel áll hozzám az egyik főszereplő. Deryn Sharp kadét aki fiúnak álcázva magát szolgál a légierőnél. Találkozik Sándor herceggel, akit a szülei megölése után, ( gondolom ki lehet találni hogy a Szarajevói merényletről van szó :)) a hűséges szolgák mivel fogadalmat tettek, megvédik, és elbújtatják. Nem akarom részletezni, de itt vadgrófról, meg hasonló tisztekről van szó. Svájcban találkozik Sándor, és a mi kadétunk Deryn, akit csak mindenki Dylennek ismer. Roppant izgalmas könyvnek tartom. 3 részes, és Keith Thompson zseniális alkotásaival illusztrálják. Az utolsó pár oldalban megmagyarázza az író a történéseket, a létező személyeket akik megfordulnak benne, stb. Mint ahogy mondtam Sci-fi is egyben, ezért láthatunk benne lépegetőket, és hasonló Star Warsos dolgokat. Aztán koholt lényeket, mivel a mi kedvenc biológusunk Darwin rájött hogyan hozhat létre új fajokat.

Én csak ajánlani tudom :)

Mondjuk jó lenne tudni az életkorod :)

De akkor még ami minden tinilány lelkét megszorongatta:

A Szent Johanna gimi :)

Nagyon szerettem. 8 csodálatos kötet! Leiner Laurát tartom napjaink egyik legjobb írójának. Tudja mi kell a mai fiatalságnak. A szereplők mintha élő emberek lennének.

Nagyon humoros könyv. Minden pillanatát át lehet élni. Nagyon sajnáltam, mikor kiolvastam. Rentai Renáta a könyvmoly lány, aki nem éppen a legmenőbb a suliban, találkozik későbbi legjobb barátnőjével az emo Virággal ( ügyelek, hogy ne emóst írjak :)) később Virág is az élet naposabb oldalát nézi, vagyis hippi vonásokat lehet rajta megfigyelni. A mindenkit terrorizáló Kinga, aki mindig 5-ös, akárcsak Reni, és a suliban mindenki fél tőle. A profizmus, értelem mintaképe. A kicsit pszichopata vonásai miatt szimpatikus karakter. Aztán a kocka Dave, majd az ugyan olyan kocka haverja, aki később jön az osztályba, Macu.

A két rocker Andris és Robi. ( imádtam őket, mert én is rocker vagyok :))

Zsolti, az örök tréfamester! Csak nevetni lehet rajta.

Ricsi a raszta tetkós csávó :) egyben az egyik legaranyosabb karakter.

Gábor, akinél észre sem veszik, ha nincs suliban :D

Cortez... Minden lány álma... Odáig meg vissza van mindenki érte. A laza gitáros kék szemű srác. Egyben Reni szerelme :)

És még sokan mások :)

Szerintem ez a könyv ajánló kielégítő ;) csak írj, ha még szeretnél jó könyveket :)

2014. júl. 2. 00:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon jók eddig, csak így tovább! Néhányat magam is olvastam, néhányat ismerek és sok a teljesen új! :) Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. júl. 3. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!