Kérdés az 5. jég és tűz dala könyvhöz (spoileres)?
Spoiler:
Wayman Manderly hová küldte Davost hogy találja meg Rickonékat?
A következő kérdés az feltételezést fog tartalmazni nincs leírva sehova de néhányan azt hiszik hogy igaz:
Szerintetek az lehetséges hogy ifjú griff nem Targeryen hanem Blackfyre (mint Varys)?
Skagosra küldte, mert úgy véli,h ott van Rickon.
Sztem lehetséges,h Aegon egy Blackfyre, és sztem az is. Van egy mese-szerűség, amit a Jon Conningtonékkal lévő nő mesélt Tyrionnak,h régen egy kovács vagymi (nem emlékszem pontosan) egy sárkány címeres fekete pajzsot készített (Blackfyre), majd a tengerbe dobták, a víz Westerosra sodorta és ott a rozsdásodás miatt vöröses lett (Targaryen). Szal ez lehet utalás arra,h Aegon Blackfyre, de úgy érkezik Westerosra mintha Targaryen lenne.
Skagosra küldte, a kannibálok szigetére, ami zátonyokkal van körülvéve, ezért van szüksége Davos képességeire Rickon megtalálásához.
Tényleg létezik a legenda a berozsdásodott, majd Westeroson partra sodort fekete pajzsról, de ezt már sz előző válaszoló leírta. Szerintem elég valószínű, hogy ez az igazság, csak még Aegonék sem tudnak róla. Connington tényleg úgy gondolja, hogy a fiú Targaryen.
Nem tudom miért de én kezdem azt hinni hogy az Ifjú Griff tényleg Aegon.
persze az is lehetséges hogy Blackfyre. De ha belegondolsz akàrhányszor a könyvekben előkerült hogy anno Rhaegar gyerekei hogy haltak meg Aegonról sokszor mondtàk hogy nem lehetett felismerni mert ugye a fél feje hiànyzott, vagy amikor Varys megöli Kevant, miért hazudna egy jóformàn halott embernek.
Meg ha tényleg csak egy kamu Aegon akkor Varysnak azért lett volna annyi esze hogy nem Rhaegar legjobb baràtjához küldi a gyereket, hiszen ha a srác felnő és kicsit sem hasonlít egyik szülőjére sem az Conningtonnak leesne egyből hogy mi is az ábra.
De ha Balcfyre is attól még lehet akàr sárkànylovas is, de szerintem vmi csatában ugy is meghal, túl késön került képbe.
Sajnos én nem olvastam még a könyvet így egy kis felvilágosítás kéne a Blackfyre és Targaryen dologról és hogy miből gondoljátok hogy Varys egy Blackfyre?
a véleményem az itt olvasottak alapján a Blackfyre és Targaryen egy és ugyan az.(deezt én ugy állítom hogy nem olvastam a könyvet csak amit itt olvastam)
4. Aegonnak a 2 legidősebb fia közük az egyik törvényes volt Dareon, tehát Targaryen, míg a másik, Daemon egy fattyú. Mikor Aegon meghalt, akkor Daemonra hagyta a Targaryen család kardját, a Blackfyre-t. Ezért a birodalom népének egy része úgy gondolta,h Aegon azt akarta,h Daemon legyen az örököse, míg a többiek Dareont akarták, mivel ő volt születése óta a törvényes gyerek, és szerintük a kardot csak azért adta Aegon Daemonnak, mert szerette és azt akarta,h fattyú létére ő is kapjon vmit. Így Daemon létrehozta a Blackfyre házat, aminek a címere ugyanaz, mint a Targaryené, csak a színek megvannak fordítva, tehát piros alapon van fekete sárkány. Így a birodalom kettészakadt és kitört a Blackfyre felkelés. Mikor Daemon meghalt a harcokban, azután a többi Targaryen fattyú, akik az ő oldalán álltak, elmenekültek Essosra, létrehozták az Aranykompánia zsoldos hadsereget és ott éltek tovább.
Nem Varys Blackfyre :D Hanem az 5.könyvben feltűnt az Aerys (az őrült király) egyik segítője, aki egyben Rhaegar barátja is volt, Jon Connington, és van vele egy fiúra, akiről azt hiszik,h ő Aegon Targaryen, Rhaegar fia, az akit megölt a Hegy. Azt mondják,h mikor a Targaryenek elbukni látszottak, akkor Varys kicserélte a csecsemő Aegont egy parasztgyerekre, így a Hegy azt ölte meg. Varys pedig az igazi Aegont Essosra küldte Illyrióhoz (aki Dannynek beszervezte Khal Drogót), ő pedig Jon Conningtonra bízta Aegont. Szal Varys és Illyrio azt mondta nekik,h ő az igazi Aegon, de ugyebár ez egyáltlaán nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!