Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Első könyv angol nyelven?

Első könyv angol nyelven?

Figyelt kérdés

Szeretnék olvasni angolul valami regényt, de nem tudom mivel kezdjek. Tudnátok mondani olyan könyveket, amikkel ti kezdtétek vagy könnyebb olvasmányt.

Előre is köszi!

2014. jún. 21. 22:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet kapni könnyített olvasmányokat, ha jól emlékszem, az Oxford könyvsorozat ilyen. Szokták számozni vagy szintezni, mennyire egyszerű a nyelvezete. Ez azért hasznos, mert a saját szintednek megfelelő művel kezdhetsz.

Ugyan sokat nem segít, de én Wilde The Picture of Dorian Gray (Dorian Gray arcképe) regényével kezdtem. Ez nem épp belépő szint, de a tanárom ezt javasolta.

2014. jún. 21. 22:42
 2/8 anonim ***** válasza:
És a kis herceget olvastam el először. Egyrészt mert amúgy is szeretem, és rövid, ráadásul a szövege is elég egyszerű. :)
2014. jún. 21. 22:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Én Simone Elkeles Rules of attraction könyvével kezdtem, szerintem elég egyszerű a nyelvezete, illetve a többi könyvét se nehéz olvasni. Utána kezdtem folyamatosan kicsit nehezebb könyveket olvasni, ha pl. elkezdtem de nagyon sokat nem értettem visszatértem rá 1-2 hónap múlva. Nem szabad megijedni, ha az elején nem értesz mindent teljesen, próbáld kitalálni illetve ha többször visszetér az a szó szótárból nézd ki, sokat segít szerintem. A könnyített olvasmányok tényleg annyiból jobbak, hogy tudod előre milyen szintű, illetve rövidek, viszont nekem ezek a történetek annyira nem tetszettek (könyvtárban néztem, azt hiszem a Pán Péter, Pocahontas, Dorian Grey, Sherlock meg még 1-2 fajta volt ott csak)
2014. jún. 22. 00:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor szétnézek az oxford könyveknél. 3. Vonzás szabályai... magyarul olvastam, imádom! Lehet megpróbálom, mert már ismerem magyarul a történetet, így egyszerűbb lesz, ha nem megy, akkor valami könnyebbet elkezdek ;)
2014. jún. 22. 10:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi mindenkinek ;)
2014. jún. 22. 10:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg :) Nagyon tetszett az első rész, de nem akartam kivárni, míg megjelenik a 2.,illetve amúgy is szerettem volna elkezdeni angolul olvasni, hát nekiálltam és én lepődtem meg a legjobban, hogy milyen könnyű. Voltak olyan könyvek, amiket előtte elkezdtem, de pár oldal után elegem lett, mert tele volt szlenggel vagy éppen túl "irodalmian" fogalmazott, de miután elkezdtem folyamatosan angolul olvasni kb. fél évvel késöbb ezek is könnyebben mentek :)Ez lassan 2 éve volt, azóta szinte mindig angolul olvasok.
2014. jún. 22. 15:07
 7/8 cathilina ***** válasza:
Én sem éppen a legegyszerűbb dolgokkal kezdtem (rögtön Tolkien professzor műveit vettem a kezembe) de nyelvtanuláshoz én a Harry Pottert tudom javasolni: a hét könyv alatt, ahogy a szereplőn nőnek fel, folyamatosan nehezedik a nyelvezete. Az első könyv még tényleg gyerekkönyv (valahol a Narnia meg a Charlie és a csokigyár szintjén) a hetedik viszont már némileg társalgási szint felett van. Persze olvashatsz direkt nyelvtanuláshoz lebutított könyveket is.
2014. jún. 23. 12:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2014. jún. 28. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!