Ti milyen zenét hallgattok olvasás közben?
Ne csináld egyszerre a kettőt, ha nem megy. :) Én bármit képes vagyok hallgatni, nem vonja el a figyelmemet, így nem biztos, hogy a tanácsom hasznos számodra, de például akusztikus számokat tudnál hallgatni? Szöveg nincs, hogy elvonja a figyelmedet, de dallam igen, amit viszont megint dúdolgatnál. Egyszer érdemes kipróbálni. Vannak még meditációs zenék is, azok biztoaan nem vonják el a figyelmedet.
Segíthet még, ha előbb kezded az egyik tevékenységet. Pl. van, aki egy idő után annyira belemelegszik az olvasásba, hogy a füle mellett ágyút lehet elsütni, nem tűnik fel neki. Vagy ha egy idő után már hallgatod a zenét, akkor megszokja a füled, tehát könnyebb a könyvre koncentrálni.
Ez jó ötlet lehet, mondjuk meditációs zenét nem hallgatnék, de amihez nincs szöveg, olyat igen.
És az nem zavar, hogy mondjuk van egy harcjelenet vagy szomorú rész például és pont egy vidám szám szól közben? Vagy akkor átlépteted a következő számra?
Filmek zenéit, olyan dalokat, amik kedvenc előadótól származnak stb.
Ha Star Wars könyvet olvasok akkor alap, hogy a filmek zenéjét hallgatom. Sokat dob az élményen:)
Történelmi regényekhez történelmi filmek zenéjét - Trója, Gladiátor, stb.
Általában rádiót hallgatok olvasás közben, így nem léptetek, csak ha olyan szám jön, amit nem szeretek (akkor csatornát váltok). Híradót is simán tudok hallgatni olvasással párhuzamosan. :)
Második: lehet, hogy nem nekem szólt, de erre is válaszolok. A zavaró háttérzajok miatt hallgatom azt, amit én szeretnék. Testvéreim gitárjátéka, mosógép zúgása, órák óta tartó fúrás és hasonlók nem tetszenek.
Pl Savatage - Alone You Breathe
Amúgy nem keverem nagyon a kettőt :)
Egy rocker lány
Köszönöm a válaszokat!
(második: nekem is a háttérzajokkal van baj, a zenével meg kizárom a külvilágot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!