Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mikor olvastok, mit preferálto...

Mikor olvastok, mit preferáltok jobban?

Figyelt kérdés
Ha a főhős szemszögéből E/1-ben olvassátok a sztorit, ha egy karakter van a középpontban mindig E/3-ban, vagy ha egy könyvben több karakter szemszögéből mutatják be a történetet E/3-ban?

2014. máj. 31. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a történet megfog, nekem személy szerint mindegy, hogy milyen az elbeszélés módja. Olvastam ebből is abból is jó regényeket.
2014. máj. 31. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha több szálon futnak az események akkor akkor egyértelműen E /3, de alapjában véve én sokkal jobban szeretem az E /1-ben íródott íródott könyveket.
2014. máj. 31. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Alapvetően E/3 párti vagyok, mert elég sok csalódás ért a másik verzióval, és mert most az E/1 a divat. De ha jó a könyv, bármilyen szemszögből elolvasom.
2014. jún. 1. 10:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudom, nem túl reprezentatív ez a néhány válasz, de lenne egy történetem, amit szívesen megírnék. Fejben és vázlatban megvan szinte minden, csak 1-2 indokra volt/van szükségem, hogy ki mit preferál jobban, és miért. Ezek a válaszok nagyszerűek voltak, köszönöm! :)
2014. jún. 1. 13:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha a történetben 1 központi karakter van, akkor én sokkal jobban élvezem, közelebbinek érzem, ha E/1-ben van írva -főleg ha humoros sztoriról van szó.

Az E/3 szerintem akkor jó, ha átfogóbb, eltávolodottabb nézőpontra van szükség, pl. krimi, rejtélyek esetében; ill. ha több szereplő belső világát is meg akarja mutatni az író. Ha E/3-ban írsz, akkor szerintem semmiképp ne fókuszálj 1 központi karakterre -én legalábbis nem szívesen olvasnék ilyet :)

Ami pedig még ennél is rosszabb, ha minden fejezetet más-más szereplő mesél el E/1-ben. Eddigi tapasztalataim szerint ez még egy jó sztorit is tönkre tud vágni. de lehet, hogy csak én gondolom így...

2014. jún. 1. 15:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Én például nehezen viselem az E/1-et. Persze, ha jó a történet, csak ezért nem dobom el a könyvet, de nekem az E/3 a mindenem. Mindig az ilyen könyveket részesítem előnyben. Azon belül is nagyon szeretem, ha több karakter szemszögéből van leírva a történet, mert ha esetleg nem szimpi a főszereplő, még mindig van választék. Ilyenek például a Cassandra Clare könyvek. Van egy főszereplő, a történet 80%-ában az ő szemszögében vagyunk, de néha kitekintést nyerünk egy-egy másik szereplő "fejébe". Nekem ez nagyon tetszik. :)
2014. jún. 1. 18:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezt a bejegyzést, pont arról szól, hogyan válaszd ki a megfelelő nézőpontot: [link]
2014. jún. 3. 00:40
 8/9 anonim ***** válasza:
E/3-ban jobban szeretek olvasni.
2014. jún. 3. 02:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ennyi választ kapok, kicsit így közelebb kerülök mások szokásaihoz, aggályaihoz, gondolataihoz. És mellesleg nagyon jó érvekkel támasztjátok alá, amiért külön hálás vagyok! A link pedig, amit kaptam, külön hasznos volt számomra, ezt is köszönöm! :)
2014. jún. 3. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!