Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Átlagosnak számít 13 évesen...

Átlagosnak számít 13 évesen Orwellt olvasni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy belekezdtem és lassan végezni is fogok az 1984-gyel. Nem találkoztam eddig olyan kortársammal, aki ezt, vagy ilyesmiket olvasna így beszélgetni sem tudok velük erről vagy épp hasonló kötetekről. Meg úgy egyáltalán, a könyvekről:)

Elég vicces de egyben szomorú helyzetbe csöppentem bele egyszer: olvastam a buszon és egy ismerősöm a közelembe ült le (4.-es lehet, nem különösebben szoros a kapcsolatunk, sőt). Mikor észrevette, mit

"művelek" elég feltűnően megkérdezte, hogy én komolyan szoktam olvasni?! Hát, igen:)

Sajnálom, hogy már a vele egykorúak (na meg persze az idősebbek is) így vélekednek az olvasásról.

Szóval a kérdésem az (eddig nem igazán derült ki, bocsi) lenne, hogy én számítok furcsának, hogy olvasok, hogy Orwellt olvasok, vagy csak nem megfelelő emberekkel vagyok körülvéve?

13L

2014. máj. 27. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem olyan emberekkel vagy körülvéve. Ettől függetlenül tényleg nem nagyon szoktak 13 évesen Orwellt olvasni, de nem is te vagy az első. :) Egyébként tudom milyen érzés érettebbnek, műveltebbnek, másnak érezni magad azoknál, akik körülvesznek, de ez egyben nagy próba is, hogy mennyire tudsz a földön maradni. Egy hajszál választhat el a sznobságtól, onnantól meg már nincs megállás. Olyan ez, mint a Star Wars-ban a sötét oldal. :)

Keress könyves fórumokat, találkozókat, akár a neten, akár élőben és biztos találsz embereket, akikkel tudsz majd beszélni.

2014. máj. 27. 17:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Jól esik, hogy ezt mondod... a tanácsod pedig megfogadom, köszönöm! :)
2014. máj. 27. 18:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen, átlagosnak.
2014. máj. 27. 19:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Boldog lennék, hogyha errefelé is ismernék ilyen átlagos embereket :)
2014. máj. 27. 19:49
 5/12 Gyémántlány ***** válasza:
Sajnos már az sem számít átlagosnak, ha bármit is olvasol, nem kell a részletekbe belemenni...
2014. máj. 27. 21:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Én speciel imádok olvasni, mondjuk Orwellig még pont nem jutottam el, de egyébként normális. Nem átlagos, de normális. Rossz emberekkel vagy amúgy körülvéve ilyen szempontból. Most megyek, és megtanulok fogalmazni. :D

14/L

2014. máj. 27. 22:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia, én 14 vagyok, Orwelltől eddig az Állatfarmot olvastam és nekem nagyon tetszett :) a suliban pár lányok kívül senki nem olvas,szóval egy barátnőmön és rajtam kívül csak azok olvasták el, akik választható kötelezőnek ezt választották...

Egyébként én szeretném terjeszteni az ismereteimet még ilyen téren, tehát olvastam már pár olyan 'alapkönyvet' amit mások még ilyenkor nem. Amúgy az 1984 milyen? Neked eddig tetszik?:)

2014. máj. 28. 19:47
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Hát kisfiam (tudom hogy 13L) az az igazság hogy Orwellt inkább 13 évesen olvass mert Zamjatyin klasszisokkal jobb (Mi) az 1984 szájbarágós megoldása noha ismertem de ott már a Wigani móló is jobb Engels meg amúgy is simázza ha már angol társadalmi regény. Annyi, hogy addig olvass sokat amíg el nem jön az egyetem, mert ha csak nem bölcsészetre mész nehézkes lesz annyit olvasni mint amennyit gimiben megengedhet magának az ember.
2014. máj. 29. 18:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Imádok olvasni, mikor időm engedi. Örülök, hogy akadnak még ilyen fiatalok a világon :)) A bölcsészet pedig szóba jöhet :)

Az1984 eddig a legkomolyabb könyv, amit olvastam/olvasok. Olyan témát feszeget, ami mindig rettenetesen aktuális. Az író stílusa tetszik, a könyv tartalma szintén, szóval szerencsésnek érzem magam, hogy a kezembe akadt ez a kötet. És ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta!

2014. máj. 29. 18:26
 10/12 anonim ***** válasza:
45%
ha ennyire tetszik akkor Zamjatyin : Mi című könyve érzékelhető lesz hogy Orwellnek sem a gólya hozta az ötletet (amúgy én 19 vagyok tehát olvastam mindkettőt sőt Engels ide vonatkozóját is) szóval ha szeretnél "tippeket" hogy mit olvass és több opció pl. iskolásnál Ottlik , Musil , Mihajlovszkij akkor nyugodtan írhatsz, ha szeretnél.
2014. máj. 29. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!