Ajánlanátok valamilyen fantasy-sci-fi-kaland könyvet?
Lehetőleg ne legyen a romantika fő szál benne. Pöttyös könyveket sem kérnék inkább. Humor lehet benne, erőszak szintén, horror is. A Suzanne Collins-Cassandra Clare vonalat kerülném.
Neil Gaiman nagy kedvencem, most a Tűz és jég dala sorozatot olvasom, párhuzamosan Michael Scott alkimistás könyveivel, ezek tetszenek. A tündérmese-szerű történetek is jöhetnek, de szintén nem a csak és kizárólag szerelmesek (a Goldman-féle The Princess Bride pl. tetszett, ahogy Diana Wynne-Jones könyvei is).
A széthullott birodalom trilógiát mindenképpen ajánlom, igaz hogy csak az első részt olvastam időhiány miatt de szerintem megéri.
Nagyon sok érdekes fantasy sorozat van, akár egy életre elegendő könyvet fel tudnék most sorolni, a tegnapi válaszomban csak egy gyors listát írtam.
Ezeknek még nézz utánnuk:
39 kulcs sorozat
Kósun: Battle royale
Golding: Legyek ura
Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia
Douglas Noel Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Szergej Lukjanyenko: éjszakai őrség illetve az Őrség-pentalógia többi darabja(ezt is ajánlom bár nem egy könnyű könyv)
Tony DiTerlizzi és Holly Black: A Spiderwick krónikák
és számolatlanul sorolhatnám még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!