Te szerintetek is gond?
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy 12 éves lány vagyok... Imádom az olyan könyveke, ami szól is valamiről, aminek van tartalma, és nem egy bárgyú mindennapi könyv... Az a gond, hogy elegem van abból, hogy mindenki azt mondja, hogy ez még nem neked való.... Most a Bovarynét olvasom nagyon élvezem, minden egyes fejezetnél átgondolom, a tartalmát, és imádom... De megint jönnek azok, hogy: EZ nem neked való... Aztán amikor a Moby Dikcet olvastam ugyanez, az is nagyon tetszett mellesleg, a Bovaryné után akarom olvasni az Eltűnt idő nyomában-t, akkor is, azt még ne!!! Kiolvastam sok Jókai könyvet, na akkor anyu elégedett volt, de minél inkább mondják, hogy mit ne olvassak annál inkább kiolvasom... De a Bovaryné-ért nagyon oda vagyok..... Volt a Zabhegyező, akkor már a magyar tanárom is kérdezte, hogy nekem való-e.... Elolvastam, de bevallom nem fogott meg.... Bocsi hosszúra nyúlt, de megszeretném kérdezni, hogy szerintetek is túl fiatal vagyok-e ezekhez? A válaszokat előre is köszönöm!2014. máj. 16. 11:55
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
A Bűn és bűnhődést is nagyon elszeretném olvasni, csak az a gond, hogy sehol se lehet megkapni.... Akkor inkább nem olvasom el az Aranyszamarakat, de a többit nagyon köszönöm, igen, Proust elég nehéz olvasmány, de elkezdem, aztán jutok, amíg jutok, és mindenképpen megnézem azokat is amiket ajánlottatok, ígéretesnek tűnnek...:) Mindenkinek köszönöm!
2014. máj. 17. 10:19
12/13 anonim válasza:
Proust amúgy nagyon jó olvasmány ha vége a vizsgaidőszaknak veretem bár franciául szeretném elolvasni (már olvastam belőle de úgy elejétől végéig) de jó ilyen volumenben Gide,Musil vagy akár Joyce is pörköl bár mondjuk ezeket tényleg nincs értelme 12 évesnek olvasnia még ha Kierkegaard vagy akárki is született volna újjá benne.
13/13 anonim válasza:
Nem! Végre egy értelmes 12 éves, aki nem Szent Johanna Gimit olvas! Engem is sok mindentől eltiltottak a szüleim, és nem érzem úgy, még agy felnőtt fejjel sem, hogy nem kellett volna elolvasnom, durva volt, vagy nem értettem. Szerintem meg tudod ítélni, hogy mi az amit szívesen olvasol, és tetszik, és az ami még korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!