Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Éhezők viadala 3. -ba miért...

Éhezők viadala 3. -ba miért tette Katniss amit tett?

Figyelt kérdés

Kezdjük az elején az első 2 könyv a Kapitólium ellenességről illetve a kapitólium megtorlásairól szól(főként a 2.)

A 3.pedig már magáról a lázadásról de igazából a fele könyvbe Peeta miatt aggódik (Már kicsit túlzottan is)

Aztán jön az első megosztó rész mégpedig mikor Peetat is kiküldik a frontra hogy ezzel mi a céljuk az titok. A női gondolkodás mód szerint azért küldték oda hogy megölje Katniss-t viszont ha jobban bele gondolunk ennek így nem sok értelme igaz nemsokára nyernek és Katniss nem biztos hogy Coint támogatja majd (de idáig ezen ő nem is gondolkodott) ha meg akarnák öletni egyszerűen kiküldenék a frontvonalra mivel csatába elesni dicsőség még ha saját barátod öll meg az úgy elég nagy felháborodást keltene.

Szerintem inkább azért küldték oda hogy együtt szerepeljenek a propaganda filmekbe mintha együtt a lázadók oldalán harcolnának.

Na és végül is azért érthető a nagy része viszont a vége kissé homályos(nekem)mégpedig hogy a végső támadásba mikor a fő épület előtt össze gyűjtik a gyerekeket és a kapitóliumi légpárnás 2-szer robbanó töltetekkel lebombázza őket akkor végül is az kapitóliumi gép volt vagy nem??

Nézzük csak a lázadók nyerésre állnak így is úgyis nyernek és nemigazán szoktak gyerekeket gyilkolni főleg úgy nem hogy saját embereiket is feláldozzák. Ezel szemben Show szívesen gyilkol gyerekeket de ebbe a helyzetbe neki se érdeke mivel már így is-úgyis vesztett és ezzel már csak még jobban magára haragítaná a népet.

Na de most értünk el a lényeghez hiába utálja Katniss Show-ott mégis elhiszi neki hogy a lázadók voltak végül pedig a testvére miatti buszúból öli meg Coint-ott???

#játék #A kiválasztott #Katniss #Éhezők viadala 3.rész
2014. máj. 4. 08:58
 1/6 veronika 1996 ***** válasza:
Hű ezt nagyon régen olvastam, de abban majdnem teljesen biztos vagyok, hogy Coint azért ölte meg mert rájött, hogy ő sem lenne jobb vezető mint Snow és nem akarta hogy minden amiért eddig harcoltak kárba vesszen azzal hogy egy újabb zsarnok kerül hatalomra.
2014. máj. 4. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Coint azért kellett megölni, mert ugyanolyan volt, mint Snow.

A bombázó a lázadóké volt, a célpontjuk a kapitóliumiak voltak, akiket élőpajzsnak használtak, így kiiktatásukkal könnyebben bejuthattak az épületbe, kevesebb áldozattal, mintha át kellett volna verekedniük magukat rajtuk. Azokat a gyerekeket mindkét fél eszközként használta.

2014. máj. 4. 16:15
 3/6 durci.dorci válasza:
öö a könyv azt írja ,hogy vagy Gale egyik bombája lett prim veszteségének oka vagy pedig Snow egyik undorító tette a végén mikor Katniss-sel beszél Gale olyan szánakozóan próbálkozik vele. őszintén én se tudnám megmondani mert Snow pedig bármire képes lett volna ha ő győz ezt az oldalát megimerhettük az előző kötetekből.A2014-2015-ben megjelenő filmet az írónő is rendezi hátha abból kiderül.
2014. máj. 23. 15:08
 4/6 zsazsacska.meow válasza:
A Peetas kerdesre valaszolva: szerintem azert kuldte ki ot a haboruba, amiert elmondott Katniss. gondolj bele, az irono Katnissen keresztul vezeti le a tortenetet, es az van amit Katniss felfog, gondol, csinal, stb. szoval valoszinu hogy tenyleg azert kuldtek ki Peetat hogy megolje Katnisst. Katnisst nem kuldhettek a frontvonalra, abba nem egyezett bele a tanacs, Coin hiaba is hozta volna fel, ilyenek mint Haymitch, nem egyezett volna bele. meg ha be is kuldik egy elesebb helyzetu akcioba mindenki ot vedene meg (amint a mellekelt abra is mutatja), mindenki felaldozna erte az eletet. Peetat ,meg elkapja egy kis.roham (foleg hogy semmi testoroseget nem kuldtek vele) aztan egy ovatlan pillanatban pillanatban kinyirja a fecsegoposzatat. Coin tudja, hogy ha.elnokvalasztasrol lenne szo Katniss nem allna melle (ami igaz is, hiszen Katniss fejbelotte azert amit tett a hugaval)... jobb is igy, hogy Katniss megolte, igy nem kerult meg egy diktator a hatalomra, akit nem lehet leszedni a kis tronjarol.
2014. jún. 13. 06:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért ölte meg Coint, mert rájött, hogy ő dobatta le a légpárnásból a robbanós dobozokat. Meg Coin amúgy is azért küldte oda Peetát, hogy megölje Katnisst, mert már nem volt rá szüksége. Meg még az is rátett, hogy Coin újabb viadalokat akart tartani, így meg kezdődött volna az egész elölről és a lázadásnak nem lett volna semmi értelme.
2014. szept. 12. 22:15
 6/6 anonim válasza:

Katniss szerintem azért ölte meg Coint mert kb ugyan azt csinálta mint Show. Embereket ölt , Meg akart rendezni megint az éhezők viadalát.

Azért küldte Peetat Katniss után, hogy megölje hiszen tudta hogy még ő sem irányíthatja Katniss t , meg tudta hogy Katniss nem értene vele eggyet és ez feszélyezné a hatalmát.

2019. máj. 31. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!