Mit jelent ez a mondat? Szjg. (hatodik rész)
- Életem összes kosarát tőled kaptam, úgy, hogy a feléről még csak nem is tudsz - nézett a szemembe, mire annyira ledöbbtem, hogy levegőt is elfelejtettem venni. Hirtelen leblokkoltam, nem tudtam, mit szóljak. Úgyhogy az első dolgot mondtam, eszembe jutott. Kár volt.
Milyen kosár??? :DDDDDD nem annyira értem. kösz.(ne röhögjetek ki lécci :D :D)
Kikosarazni, kosarat kapni - ahogy az első írta.
Eredetileg akkor mondták, ha egy nő visszautasította a házassági ajánlatot, vagyis a kérőt. Ma már sokszor más visszautasításra is ezt mondják, képletesen, a régi szólást idézve.
Eredete a Wikiszótár szerint:
"a szó alapja, hogy lánykérés után a nyolcadik napon egy üres kosarat akasztottak a kapufélfára, ha a lány elutasította a kérőt."
Hatoska, mit gondolsz, mennyi idős lehet, ha a SzJG-ről beszél???
Kérdező, nem nevetünk ki, de ahogy az első válaszom után én is utána tudtam nézni, úgy ezt t Te is megtehetted volna. Bár ez az oldal ilyesmikre is való.
Azt jelenti hogy:
Szent Johanna Gimnázium (hatodik rész)
Kedves Noémi, valószínűleg rosszul olvastad a kérdést, és az én válaszomat is.
Ezen az oldalon megtanultam, hogy mi az SzJG, a kérdés pedig a kikosarazással volt kapcsolatos.
De azért köszönöm! :)
Utolsó kommentem annak a válaszolónak szólt. aki a kérdés feltevőjének korát tudakolta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!