Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Wass Albert műveinek van...

Wass Albert műveinek van irodalmi értéke?

Figyelt kérdés

A politikai, történelmi, szentimentális vonatkozásoktól eltekintve, mennyire volt kimagasló író?

Hallottam olyan véleményeket, hogy művei a magyar irodalom gyöngyszemei, és olyanokat is, hogy értéktelen giccsek.

Én magam egyetlen művét olvastam, de nem hagyott bennem mélyebb nyomot.

Létezik-e valamilyen független irodalomkritikai elemzés, vagy monográfia?

2014. ápr. 30. 06:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

de még mennyire hogy van! :D

Független irodalomkritikai elemzés biztos létezik,de ilyet e percben nem tudok mondani; ellenben a google a barátod!

Én az ' adjátok vissza a hegyeimet!'-et olvastam tőle. A közepe unalmas, de a vége mély nyomot hagyott bennem. Szerintem azt hivatott ábrázolni, ahogy a történelem, a politika túlnő az emberen, és az ember hatalma egyre kevesebb és kevesebb lesz, míg végül teljesen elenyészik, és a folytonos háborúk csak sodorják magával, mint lehullt őszi levelet a forgószél.

Szerintem minden politikusnak el kéne olvasni :D

Remélem segítettem.

2014. ápr. 30. 20:46
 2/5 mertigen válasza:
100%
És nem csak regényeket de gyönyörű természetleíró művei és versei is vannak ! Igazán kimondottan politikai vonatkozású művei nincsenek ! És egy írónak ha nincs szentimentális oldala nem is lenne író ! Sajnos hajlamosak vagyunk a nemzeti érzést a politikával összekeverni !
2014. máj. 2. 08:25
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, vannak gyönyörű írásai, de ez még nem feltétlenül jelenti, hogy irodalmi szempontból értékes is.

Például ezt a képet is lehet gyönyörűnek nevezni...

[link]

...de attól még nem művészi alkotás, nem fogják kiállításon mutogatni stb.

A google-n sajnos nem találtam elemzést, inkább csak sarkított véleményeket.

2014. máj. 4. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz irodalmi érték alatt?

Mi az irodalmi érték általános definíciója?

2014. máj. 4. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Természetesen van.

Nem tudom mennyi idős vagy, talán még túl fiatal a művei értéséhez, nálam úgy volt, hogy gimiben kezembe akadt, és mivel túl filozófikusnak találtam, nem olvastam tovább.

Most, 28 évesen egész másképp látom.

Attól értékesek, hogy minden ember számára, végzettségtől függetlenül, egyetemes értékeket vonultat fel, és ki meri mondani amit gondol, ez ma nem divat.

Vannak akik nácizzák, noha tőlem távol áll minden szélsőjobbkodás, mégsem mondhatnám, a legnagyobb objektivitás mellett sem, hogy ilyen vonásai lennének, az hogy egyes embereket kevésbé kedvelt, mint másokat, szerintem nem attól függött, hogy milyen származásúak voltak, hanem hogy milyen emberi tulajdonságaik voltak.

Független irodalomkritikai elemzések most már nagyszámban fellelhetők, talán azóta találtál is olyant.

2014. dec. 1. 04:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!