Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért van az, hogy az itt...

Miért van az, hogy az itt kérdezők nagy része ölet nélkül akar belevágni az írásba, vagy éppen konkrétan megkérdezik, hogy miről kéne írni?

Figyelt kérdés

Senkit sem akarok megbántani, de rengeteg olyan kérdést láttam ahol konkrétan azt kérik az embertől, hogy írja már le, hogy miből lehetne sikeres könyvet írni, mert ő írni akar, de nincs ötlete. Ha éppen nem ez a helyzet áll fent akkor pedig leírnak három oldalt, megakadnak és azt várják, hogy az ember megmondja, hogy hogyan tovább.

Persze vannak kivételek is, de sajnos sok olyat láttam már akik elküldtek két oldalt, hogy ennyit írtak a könyvből, szerintem milyen és mit csináljon, mi történjen a szereplőkkel.

2014. ápr. 8. 21:17
 1/10 Tengor ***** válasza:
77%

Mert sajnos hamarosan felnő egy fantázia és egyéniség nélküli generáció. Azt látja, hogy írónak lenni milyen menő, vagy épp azt gondolja, hogy ilyent ő is tud csinálni.

A Számítástechnika topicban és a szakfórumokon mindenki játékot akar készíteni 0 hozzáértéssel, fantáziával.

2014. ápr. 8. 21:23
 2/10 cathilina ***** válasza:
100%
Általános iskola nyolcadik osztályban ötöst kaptak egy fogalmazásra, meg kedd esténként szoktak néha unatkozni, úgyhogy kitalálták, hogy könyvet fognak írni, mert az olyan intelligensen hangzik. Sajnos fantáziájuk nincs hozzá, úgyhogy itt próbálnak találni valakit, akinek meg ötlete van, de tehetsége nincs.
2014. ápr. 9. 15:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazatok van. Nem is lenne vele nagy baj, mindenki kicsiben kezdi, de néha unalmas, hogy már három oldaltól írónak tartják magukat és a másik a s..r szemét amiért nem ugrálja körbe őket, arra meg nem is gondolnak, hogy vannak kimondottan olyan oldalak ahol a kezdőknek adnak tanácsokat.

Mielőtt jönne a jogos kérdés,hogy miért olvasom el őket: érdekel ez a téma, és az ember reménykedik, hogy a végén nem csak a fejét fogja fogni.

2014. ápr. 9. 20:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

És láttál már olyat, ahol nem csak a fejed fogtad? (A remény hal meg utoljára.)

Ahogy az előzőek mondják: így egyszerűbb. Írónak lenni menő, legyünk azok. Energiát befektetni viszont már nem menő, ezt senki sem akar, tehát oldják meg mások, erre van ez az oldal.

Igazából a totális ignorálás lenne a megfelelő megoldás ilyen esetekben, de egy ennyire eklektikus közösségnél ezt nem várhatjuk el. Inkább elmondjuk századjára is, hogy ezt ne így gondolja, hátha egyszer lesz foganatja.

Csendesen azért megjegyzem, inkább itt éljék ki magukat az önjelölt zsenik, mint az amatőr írói honlapokon. Gondolj a szerkesztőkre, így is hány "íróval" kell naponta megküzdeniük, még egy "hordát" a nyakukba eresztenél, akik még az alapokkal sincsenek tisztában? Oké, hogy megírt három oldalt, beküldi, majd többet senki nem látja, mert megunta, de ha ezt naponta négyen játsszák el, az már 12 oldal. Havonta ez már egy komolyabb regény mennyiségével ér fel. (Minőségében viszont...) Persze ha nincs szerkesztés, az más.

2014. ápr. 9. 20:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Az önjelölt írók egy nagy része az írói oldalakon is kiéli magukat(egy ilyen oldalon tudtam meg, hogy lehet hat oldalán át írni arról,hogy egy nőnek felszaladt a harisnyája amikor indulni készült,valami mesés volt...)Amúgy visszavonom.A mostani kérdésektől a remény felrohant a padlásra majd búcsút mondott rövidke életétől.
2014. ápr. 12. 20:35
 6/10 torma ***** válasza:

Kedves kérdező! Már előre szeretnék elnézést kérni, hogy itt zargatlak ezzel a dologgal, és leszögezném, hogy nem várom el, hogy válaszolj nekem. De mivel a fentebb olvasottak alapján kifejezetten a TE véleményed érdekelne, muszáj ide írnom. Az én meglátásom szerint, egy elég intelligens emberke lehetsz, és nagyon egyet értek azokkal a dolgokkal, amiket leírtál. Tudod, én is egy könyvön dolgozom, már jó ideje.Nem azért, mert nincs ötletem. Pont az ellenkezője. Több oldalas jegyzetet készítettem, amiben időrendi sorrendben felvázoltam magamnak minden fontosabb dolgot, és a karakterek fejlődését. Még saját térképet is, mivel egy képzelt, és elég nagy világban játszódik. Több szálon futó a cselekménye, amik egy pontba futnak össze. A sztori elég bonyolult, és nem is pocsékolnám most az idődet azzal, hogy részletezzem. Belinkelnék egy részletet az első fejezetből, és az lenne a kérdésem, hogy szerinted érdemes -e vele vesződnöm, vagy hagyjam a francba? Kértem mér róla véleményt, de csak olyan semmilyen válaszokat kaptam. Biztos vannak benne még hibák, amikért bocsi. Ha rászánod az idődet, azt nagyon köszönöm, de mint mondtam, nem várom el, hogy válaszolj, csak gondoltam megkérdezlek. :) Egy sötétebb hangulatú fantasy -ról lenne szó, és nagyon amatőr vagyok még. Íme a link:

[link]

2014. ápr. 16. 12:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Ha nem baj akkor véleményt nem biztos,hogy ma írok.

Amúgy én is hasonlóan vagyok:számtalan ötlet, de ahelyett,hogy másokét akarnám "ellopni" a sajátomat csiszolgatom. Pont ez az élmény miatt nem értem, hogy sokan miért akarnak érzés nélkül írni.

2014. ápr. 16. 18:42
 8/10 torma ***** válasza:
Dehogyis baj! Teljesen egyet értek. Csak, tudod, írtam már néhány fantasy novellát, amit itt-ott megosztottam (véleménykérés céljából), és bizony volt, hogy más amatőr írói portálon (minő meglepetés) apró változtatásokkal visszaolvastam más neve alatt. Azóta nem nagyon merek ilyesmit közzétenni. Nem akartam rád erőszakolni a dolgot, csak a kérdésed, és azok alapján, amiket fentebb írtál, érdekelne, mit szólsz hozzá. És köszi, hogy ilyen intelligens módon álltál a dologhoz, mert el is küldhettél volna a pi**ába, MIRE FÖL ÍROK A KÉRDÉSED ALÁ ÉN IS EGY KÉRDÉST címszó alatt. (Egyébként az is jogos lett volna) Szóval, KÖSZI. :)
2014. ápr. 16. 19:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem egész jó.Amúgy nemrég beléptem egy facebook csoportba, ott sokan osztják meg az írásukat,adnak tanácsot egymásnak, lehet, hogy neked is érdemes lenne keresned ilyen csoportot.
2014. ápr. 18. 17:36
 10/10 torma ***** válasza:
Köszi. Ez jó ötlet. Utána fogok nézni! És kösz, mégegyszer.
2014. ápr. 18. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!