Miről szól konkrétan a Júlia nem akar a földön járni című szám?
1. Júliának fejébe szált a dicsőség, ezért lenézően viselkedik mindenkivel, hiába próbálnak tenni ellene.
2. Vagy talán álomvilágba vonult, és ebből senki nem tudja kirángatni.
Szerintem inkább az első verzió.
Júlia egy tök átlagos lány volt, úgy ahogy bárki más, semmivel sem több, mint mi, csak éppen nem akart a földön járni. Ezért egy szombaton délben felemelkedett a levegőbe és lebegett. A dalban is az szerepel, hogy az emberek mögötte mentek, kicsit hátrébb, csapkodtak a kezeikkel, lábaikkal... mintha ők is repülnének, de nekik nek ment, ezért féltékenyek lettek Júliára. Majd beletörődtek, és azt mondták, hogy majd leszáll a földre, ha ő úgy akarja.
Persze még egy csomó más dolgot is ki lehet hozni a dalszövegből, csak egy kis fantázia kell hozzá :-)
A szamot Erdész Róbert irta a kirekesztesrol. Az alapgondolat egy angol kozmondas volt, miszerint, "Aki egy fejjel magasabb a többinél, annak le kell vágni a fejét....". Julia masok felett repult, tudott valamit amit masok nem es ezert az emberek irigyeltek.
Amennyiben erdekel az Erdész Róbertel reszletes elmeselese a dal szuleteserol, a zene . hu -n van egy cikk errol. A cikk cime: Hogyan született a megasláger 2.? - kiderült Júlia titka
Remelem ez segit
na, akkor mégis én értelmeztem jól, mindig úgy éreztem, hogy az emberi irigységről szól... először kinevetnek, aztán megpróbálnak utánozni, aztán ha nem megy nekik, akkor téged is megpróbálnak visszarángatni.
de a többi értelmezés is jó.
Régen én is úgy gondoltam, hogy arról szól, hogy a lány lenéző és a többieknek ez nem tetszik.
Aztán pár év öregedés után, újra meghallgatva, nekem is volt egy olyan beütés, hogy a félténkenységről szól. Júlia a levegőben van (jobb, szellemileg vagy egyéb módon, mint a többiek), és a többi, átlagos ember is fel szeretne jutni, hiszen "ő ugyanolyan, mint mi".
Miután ez nem sikerül nekik, megpróbálják irigységből erőszakkal ledönteni a helyéről, pl. a "Júlia, kedves: jobb lesz önmagadtól földet érni" sor konkrétan fenyegetés (megtesszük helyetted, ha te nem fogsz magadtól lejönni).
Az emberek másság elfogadásának képtelenségéről szól. Itt a szöveg úgy lecsonkítva ahogy szerintem értelmezni kell.
Julia nem volt több minálunk de egy nap a város fölé szált, minket nem érdekelt minekünk is menne, de rájöttünk hogy nem ezért kézzel lábbal csapkodunk, kővel dobálozunk julia jobb lesz önmagadtól földet érni.
Értelmezés: julia valamiben más volt az embereknél akik írigységből bántották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!