Aki olvasta Murakami Harukitól a Kafka a Tenger partont attól lenne pátlr kérdésem?
Figyelt kérdés
Ez volt az első Murakami könyvem és tetszett. Nektek bejött? Szerintem Nakata és Kafka mintha egy személy lettek volna. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de ezt érzem. Az a fehér valami, amit Hosino elintézett az Kafka apja volt. Mikor előtte a Varjú feltartotta Johnny Walkert akkor mondta Johnny Walker, hogy már ki van jelölve, kiállíthatja meg. A jóslat, amitól Kafka menekült beteljesedett?2014. ápr. 8. 10:32
1/1 anonim válasza:
Én ennyire nem mondanám ki ezeket az azonosításokat, számomra olyan volt mintha több dimenzióban játszódna a történet. Nakata és Kafka erős párhuzamban álltak, de nem mint egy személy, hanem mélyebben és elvontabban. Egyszer Nakata mondja, hogy azért ölte meg 'Johnny Walkert', mert felvette egy 15 éves fiú szerepét, akinek akkor ott kellett volna lennie.
A jóslat meg be is teljesült meg nem is, nem? Tudat alatt, mentálisan beteljesült, de fizikailag nem tudjuk...legalábbis nekem így tűnt. Soha nem kapunk egyértelmű megerősítést.
De ebben a könyvben semmi se ilyen egyszerű, ugye? Én is nemrég olvastam először, örülnék ha írnál még, hogy mit gondolsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!