Ki a kedvenc szereplőtök a Trónok Harcából? És miért?
Hát azért nem volt ő annyira becsületes :D Megígérte,h feleségül veszi Walder Frey lányát, ha az engedi őket átkelni a folyó, aztán felrúgta az egyezséget és feleségül vette kb. az első idegen lányt, aki az útjába került :D
Nekem a könyvek alapján, főszereplők közül Jon, mert az ő történetszála érdekel kb. a legjobban, egyrészt Azor Ahai, másrészt az igazi szülei miatt. Plusz megmutatta,h egy kirekesztett fattyú is sokra viheti. És Barristan Selmy, mert az egész történetben kb. ő az egyetlen, aki tényleg aszerint él, amire felesküdött.
Mellékszereplők közül Bánatos Edd a folytonos "derűlátásával" :D Tywin Lannister, mert az egyik leghatározottab jellem volt, aki mindent megtett a családjáért, néha túl sokat is... és követett el olyan dolgot, amit Tyrionnak megtiltott, így még inkább emberibb karakter lett, senki sem tökéletes. Na meg a Véreb, no comment :D
Bran Stark - Szerintem ő a legérdekesebb. A második könyvtől kezdtem leginkább megkedvelni, amikor szóba kerültek az erdő gyermekei. De a mesék miatt mindig is szerettem. Ő tudja legjobban megértetni velem azt a világot, amiben élnek. És nem utolsó sorban vele vannak a Reedek is.
Sansa Stark - Az álmodozásaival könnyen tudtam azonosulni. Én is hajlamos vagyok elfelejteni, hol is élek valójában. Ami a leginkább tetszik benne, hogy nem nyers erővel, kegyetlenkedéssel érvényesül, nincsenek túlkapásai, megőrzi a hidegvérét.
Dany, Arya - mindkettő nagyon erős, magának teremti a sorsát.
Rhaegar - minden hibája ellenére. olvasós, zenélős alkat, a szíve után megy, nincs magától elszállva, igazi lovag
Jon Snow- van benne gerinc, és ha jól sejtem tudom kitől örökölte
Tyrion- a humora miatt
Pont ma fejeztem be a második könyvet (A Clash of Kings), szóval én a helyzet mostani állása szerint beszélek, még simán változhat a véleményem.
Jont inkább a történet szála miatt szeretem, mint embert annyira nem.
Arya jól tud alkalmazkodni, szóval ő szerintem nem rossz karakter.
Tyrion szintén érdekes.
Viszont akiket nagyon szeretek és annyira nem népszerűek, azok Littlefinger (tudom, tudom, gonosz, de ez van. :D) és Davos Seaworth. Ő szerintem a Blackwaternél hihetelenül normálisan, ép ésszel gondolkozott. Másrészt ő az, aki hiába tört fel, tudja, hogy honnan jött.
Tyrion - Humoros, okos, a legrendesebb/normálisabb Lannister.
Valamint egy-két gyöngyszem, mint pl. : Bánatos Edd, Podrick Payne.
Egyébként minden karaktert "imádom", mert olyan részletesen vannak kidolgozva, mintha _valóban_ élő emberkékről beszélnénk.
Tyrion Lannister- Mert jó a humora, meg bírom, ahogy van.
Daenerys- Mert fejlődő csaj, a sárkányai meg eszméletlenek.
Brienne- A csaj, akit kb 4 epizódon keresztül pasiknak hittem. Nagyon jó karakter Erőss nő, és a medvével a harca meg fenomenális. :)
hát, azért nem egészen. Nem véletlenül nem nyírta ki Martin, csak levágta a kezét. Ezáltal fel is szabadította. Valójában az ő figurájával köpi szembe az író a szép szőke hercegek mintaképét.
Csak megjegyzem, Jaime a hitszegését tinédzserkorában követte el. Egy lázadó idealista tini, aki azért áll be a királyi testőrségbe, hogy ne kelljen más nőt feleségül vennie, mint az igaz szerelmét (aki a tesója, de ez nem ritka westeroson), lemondva az örökségéről. ÉS az apját (aki kitagadta) és egész királyvárat ő menti meg, amikor megölte az őrült királyt.
És mit kapott érte? megveti az egész birodalom. Ide vezet a gáncstalanság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!