Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki a kedvenc szereplőtök a...

Ki a kedvenc szereplőtök a Trónok Harcából? És miért?

Figyelt kérdés
Nekem Robb Stark volt az.Az egész sorozaton keresztül, felüdülés volt látni egy becsületes,gerinces,egyenes embert.

2014. ápr. 7. 14:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hát azért nem volt ő annyira becsületes :D Megígérte,h feleségül veszi Walder Frey lányát, ha az engedi őket átkelni a folyó, aztán felrúgta az egyezséget és feleségül vette kb. az első idegen lányt, aki az útjába került :D

Nekem a könyvek alapján, főszereplők közül Jon, mert az ő történetszála érdekel kb. a legjobban, egyrészt Azor Ahai, másrészt az igazi szülei miatt. Plusz megmutatta,h egy kirekesztett fattyú is sokra viheti. És Barristan Selmy, mert az egész történetben kb. ő az egyetlen, aki tényleg aszerint él, amire felesküdött.

Mellékszereplők közül Bánatos Edd a folytonos "derűlátásával" :D Tywin Lannister, mert az egyik leghatározottab jellem volt, aki mindent megtett a családjáért, néha túl sokat is... és követett el olyan dolgot, amit Tyrionnak megtiltott, így még inkább emberibb karakter lett, senki sem tökéletes. Na meg a Véreb, no comment :D

2014. ápr. 7. 14:29
 2/16 anonim ***** válasza:

Bran Stark - Szerintem ő a legérdekesebb. A második könyvtől kezdtem leginkább megkedvelni, amikor szóba kerültek az erdő gyermekei. De a mesék miatt mindig is szerettem. Ő tudja legjobban megértetni velem azt a világot, amiben élnek. És nem utolsó sorban vele vannak a Reedek is.

Sansa Stark - Az álmodozásaival könnyen tudtam azonosulni. Én is hajlamos vagyok elfelejteni, hol is élek valójában. Ami a leginkább tetszik benne, hogy nem nyers erővel, kegyetlenkedéssel érvényesül, nincsenek túlkapásai, megőrzi a hidegvérét.

2014. ápr. 7. 15:07
 3/16 anonim ***** válasza:

Dany, Arya - mindkettő nagyon erős, magának teremti a sorsát.

Rhaegar - minden hibája ellenére. olvasós, zenélős alkat, a szíve után megy, nincs magától elszállva, igazi lovag

Jon Snow- van benne gerinc, és ha jól sejtem tudom kitől örökölte

Tyrion- a humora miatt

2014. ápr. 7. 17:04
 4/16 anonim ***** válasza:

Pont ma fejeztem be a második könyvet (A Clash of Kings), szóval én a helyzet mostani állása szerint beszélek, még simán változhat a véleményem.

Jont inkább a történet szála miatt szeretem, mint embert annyira nem.

Arya jól tud alkalmazkodni, szóval ő szerintem nem rossz karakter.

Tyrion szintén érdekes.

Viszont akiket nagyon szeretek és annyira nem népszerűek, azok Littlefinger (tudom, tudom, gonosz, de ez van. :D) és Davos Seaworth. Ő szerintem a Blackwaternél hihetelenül normálisan, ép ésszel gondolkozott. Másrészt ő az, aki hiába tört fel, tudja, hogy honnan jött.

2014. ápr. 7. 20:26
 5/16 anonim ***** válasza:

Tyrion - Humoros, okos, a legrendesebb/normálisabb Lannister.

Valamint egy-két gyöngyszem, mint pl. : Bánatos Edd, Podrick Payne.

Egyébként minden karaktert "imádom", mert olyan részletesen vannak kidolgozva, mintha _valóban_ élő emberkékről beszélnénk.

2014. ápr. 7. 20:57
 6/16 anonim ***** válasza:
Jaime Lannister. Sokan elkönyvelték negatív alakként, viszont ahogy a történet előrehaladtával megismeri az ember, megérti őt és céljait, tud vele azonosulni. Még ha hibát is követett el, rájött, beismerte, és igyekszik helyrehozni azt, megpróbálva helyre állítani porig rombolt becsületét. Ettől is emberi karakter.
2014. ápr. 9. 18:00
 7/16 anonim ***** válasza:
Igen , igen, Jaime Lannister a legérdekesebb fickó. toronymagasan.
2014. ápr. 14. 22:55
 8/16 anonim ***** válasza:
Számomra pl. Jaime egyszerű mint egy pont. Szerelmes volt a testvérébe és ezért mindent megtett, nem érdekelte,h milyen esküt szeg meg vagy kit kell megölnie, de megtette Cerseiért.
2014. ápr. 14. 23:29
 9/16 Bellatrix:3 ***** válasza:

Tyrion Lannister- Mert jó a humora, meg bírom, ahogy van.

Daenerys- Mert fejlődő csaj, a sárkányai meg eszméletlenek.

Brienne- A csaj, akit kb 4 epizódon keresztül pasiknak hittem. Nagyon jó karakter Erőss nő, és a medvével a harca meg fenomenális. :)

2014. ápr. 15. 18:56
 10/16 anonim ***** válasza:

hát, azért nem egészen. Nem véletlenül nem nyírta ki Martin, csak levágta a kezét. Ezáltal fel is szabadította. Valójában az ő figurájával köpi szembe az író a szép szőke hercegek mintaképét.

Csak megjegyzem, Jaime a hitszegését tinédzserkorában követte el. Egy lázadó idealista tini, aki azért áll be a királyi testőrségbe, hogy ne kelljen más nőt feleségül vennie, mint az igaz szerelmét (aki a tesója, de ez nem ritka westeroson), lemondva az örökségéről. ÉS az apját (aki kitagadta) és egész királyvárat ő menti meg, amikor megölte az őrült királyt.

És mit kapott érte? megveti az egész birodalom. Ide vezet a gáncstalanság...

2014. ápr. 17. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!