Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki ismeri? Orwell 1984

Ki ismeri? Orwell 1984

Figyelt kérdés
Valamikor olvastam ezt a könyvet, de akárhány ismerősömnél kérdeztem rá eddig, senki nem ismeri. Ti ismeritek? Ha olvastad akkor tetszett? Mi fogott meg benne?
2009. dec. 18. 13:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ki nem ismeri?
2010. jan. 4. 11:39
 12/18 anonim ***** válasza:
Istentelen jó mű. Talán ez a könyv az, ami a legnagyobb hatással volt rám. Ez nyitotta fel a szemem nagyon sok mindenre! Örülök, hogy vannak még, akik ismerik.
2010. jan. 13. 22:53
 13/18 anonim ***** válasza:

UTOLSÓ vagyok: még annyit, hogy sokszor le kellett tennem, annyira nyomasztó volt! Akkor arra gondoltam, hogy de jó, hogy nem ilyen világban élünk. És sajnos utána rájöttem, hogy már nem is vagyunk olyan messze...

Hogy tetszett az Állatfarm?

2010. jan. 13. 22:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

tegnap végeztem vele. remekmű! zseniális egy könyv!

(az Állatfarm is nagyon tetszett)

2010. febr. 17. 21:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Az fogot meg benne, hogy ez bármikor bekövetkezhet! Söt részben be is teljesedet már, ha belegondolsz... pl. Rákosi diktatura. és a könyv 1948-ban irodot.
2010. júl. 15. 19:26
 16/18 anonim válasza:

Régi a kérdés, de azért leírom a véleményem:

Szóval elég csak körbenézni, sok dolog van ami igazolja Orwell vízióját. -Facebook, a reklámok segítségével az emberek butítása, a politika aktuális nézete szerinti történelem újra/átértelmezése, stb...

Egyébként a nemzetközi top 100 könyv első 3 helye között mindig ott szerepel. - nem véletlen

2010. nov. 4. 13:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Én most olvastam el. Kedvenc énekesem (Ákos) hatására, mivel írt pár dalt a könyvvel kapcsolatban..

Őszintén szólva nekem nagyon tetszett..

http://www.youtube.com/watch?v=5eKwstypgZg

http://www.youtube.com/watch?v=VZW3m3ceVxc

2011. aug. 30. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Először olyan 13-14 évesen olvastam szerintem, de lehet, hogy valamivel később.

Remélem ide csak olyanok jönnek, akik már olvasták, szóval asszem nem lesz spoiler amit írok. Szóval én a végén percekig csak néztem magam elé, hogy most mi van. Hogy egyáltalán az jó-e, hogy a főhős nem halt meg a végén. Mert ennél még az is jobb lett volna, ha meghalt volna. Ú, nem is tudom, engem kiráz a hideg, ha erre gondolok.

Nagyon nagyon jó könyv, azt hiszem, el is olvasom újra.

2012. márc. 25. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!