Ki ismeri? Orwell 1984
UTOLSÓ vagyok: még annyit, hogy sokszor le kellett tennem, annyira nyomasztó volt! Akkor arra gondoltam, hogy de jó, hogy nem ilyen világban élünk. És sajnos utána rájöttem, hogy már nem is vagyunk olyan messze...
Hogy tetszett az Állatfarm?
tegnap végeztem vele. remekmű! zseniális egy könyv!
(az Állatfarm is nagyon tetszett)
Régi a kérdés, de azért leírom a véleményem:
Szóval elég csak körbenézni, sok dolog van ami igazolja Orwell vízióját. -Facebook, a reklámok segítségével az emberek butítása, a politika aktuális nézete szerinti történelem újra/átértelmezése, stb...
Egyébként a nemzetközi top 100 könyv első 3 helye között mindig ott szerepel. - nem véletlen
Én most olvastam el. Kedvenc énekesem (Ákos) hatására, mivel írt pár dalt a könyvvel kapcsolatban..
Őszintén szólva nekem nagyon tetszett..
http://www.youtube.com/watch?v=5eKwstypgZg
Először olyan 13-14 évesen olvastam szerintem, de lehet, hogy valamivel később.
Remélem ide csak olyanok jönnek, akik már olvasták, szóval asszem nem lesz spoiler amit írok. Szóval én a végén percekig csak néztem magam elé, hogy most mi van. Hogy egyáltalán az jó-e, hogy a főhős nem halt meg a végén. Mert ennél még az is jobb lett volna, ha meghalt volna. Ú, nem is tudom, engem kiráz a hideg, ha erre gondolok.
Nagyon nagyon jó könyv, azt hiszem, el is olvasom újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!