Könyv a feminizmusról?
Elolvastam Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok című könyvét. Azóta érdekel a téma, szeretnék utánajárni, kutatni ezzel kapcsolatban. Ő több feminista nőt is említett, akik írtak műveket ezzel kapcsolatban, de ezek sajnos a saját angol nyelvükön megmaradtak, nem jutok hozzájuk.
Szóval személyes tapasztalatokat várok, a Google-ba én is be tudtam ütni, hogy "Feminista irodalom", de nekem szükségem van többre mielőtt megveszek egy könyvet szegényes malacperselyemből. Köszönöm.
Én Virginia Woolf-tól a Saját szoba c. könyvet ajánlanám. Szerintem nagy eséllyel könyvtárban is megtalálod.
A Korunk folyóiratnak volt két tematikus száma, ezeket itt elolvashatod:
Én inkább az irodalmi vonatkozásával "foglalkoztam", úgymond. Ha az a része is érdekel, írj privátban és ott bővebben mesélek.
Virginia Woolf is jó, de Simone de Beauvoir (A második nem) még jobb.
Naomi Wolf: The beauty myth
Alice Schwarzer
Ezen kívül regisztrálhatnál tumbl-ra, és követhetnél egy pár bloggert, én rengeteget tanultam ott. Ha érdekel, írj privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!