Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanátok nekem?

Milyen könyvet ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Könyvet szeretnék venni.Olyan könyvek érdekelnek ami felvidít,szórakoztat,valamilyen kaland könyvre gondoltam.Lehet több kötetes is.Ha lehet ne ilyen hátborzongató helyen játszodjon.(barlang,sötét helyek,hideg)Valami jó helyen játszodjon:) Remélem tudtok segiteni.Ha lehet azt is leirhatnátok hogy röviden miről szól,hány oldalas/kötetes és egyéb fontosabb információkat.Köszi szépen előre is,bármi kérdésetek van,csak nyugodtan:)18f

2014. márc. 27. 21:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és azt elfelejtettem irni hogy ne legyen nagyon régi,és nyálas:)18f
2014. márc. 27. 21:58
 2/4 Tengor ***** válasza:

Christopher Paolini: Az örökség, 4 kötetes regényciklusa (Eragon az első része). Középkori fantasy kalandregény. Sárkányokka, tündékkel, törpökkel, varázslattal.

Patrick Rothfuss: A Szél Neve, A bölcs ember félelme, ?, ez egy középkori epikus fantasy trilógia. A főszereplője, aki egy zenész, "mágus", harcos meséli el történetét. Érdekes, olvasmányos. (a 3. kötet még nincs kész sajnos)

Robin Hobb: Élőhajó ciklusa. Tudtommal még ez sincs kész teljesen, de nagyon ígéretes. A könyv központja az élő hajók (hajó, ami szó szerint él, érez, lelke van). A cselekmény több szálon is fut: egyrészt egy kalóz életéről szól, aki szeretne egy ilyen hajót, egy család életéről akinek van egy ilyen hajója és a tengerikígyókról, akik úsznak együtt ezekkel a hajókkal.

Brandon Sanderson: Ködszerzet ciklus. A ciklus világának legfőbb ismertető jele, hogy bizonyos személyek, bizonyos fémeket elfogyasztva (égetve) képesek hatni más fémekre v. az emberekre. A sztori egy ilyen kis csoport harcát mutatja be az elnyomó hatalommal szemben, majd egyszerűen megmentik az egész világot - ha jól emlékszem. Abból a szempontból érdekes, hogy bár fantasy, de nincsenek meg benne azok a hagyományos varázslós elemek, hanem egy tök új világot mutat.

Bartimaeus-trilógia. Modernkori fantasy, ahol a démonok teljesen hétköznapi jelenségek, és a mágusok a démonok idomítását, felhasználást már-már tudományos szinten űzik. A címadó Bartimaeus is egy démon, akit megidéz egy fiatal varázsló. Az ő történetüket mutatja be a sorozat. Bartimaeus hatalmas figura, iszonyat jók a szövegei, így jót lehet szórakozni a könyvön.

2014. márc. 27. 22:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Az utolsó a Bartimeus?. Nem lehet rossz,lehet erre esik majd a választás,a hajós is jó lehet.:) köszi még nyugodtan jöhetnek:)
2014. márc. 27. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Galaxis utikalaúz stopposoknak

Az élet nagy kérdéseit boncolgatja meglehetôsen egyéni filozófiával, tipikus angol humorral aki a filmet látta az a könyv(600 oldal) elsõ 40-50 oldala egy légbõl kapott befejezéssel...

Isaac Asimov: Alapítvány sorozata, a tartalmára egy élet is kevés lenne :D

Tarzant is nagyon szerettem, azt hiszem 15 kötetes

Trónok harca!

2014. márc. 28. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!