Ha írtam egy csomó könyvet és a körülöttem lévőknek is nagyon tetszett az írásom, akkor mit tegyek ezután?
Elsőként keress egy amatőr írósi fórumot/oldalt vagy akár FB-csoportot, és oda is tedd fel. Kiadáson még ne gondolkozz, főleg, ha az írásjelek után a regényekben sem használsz szóközt. (Ez elég komoly tipográfiai hiba. El sem olvasnák, nemhogy elgondolkozzanak a kiadáson.)
Persze ehhez kell begépelt mű is. Lassú munka lesz, de hajrá. Kezdd azzal, amelyik a barátaid szerit is a legjobban sikerült műved (akár novella, akár regény), és először azt pakold fel valahová. Így ismeretlenektől is kapsz majd véleményt.
A másik lehetőség, hogy indítasz a munkáidnak egy blogot (vagy akár saját oldalt, de az kicsit bonyolultabb technikai meló), és oda pakolsz fel mindent. Előnye, hogy egy helyen lesz minden műved, hátrány, hogy kevesebb (és jobban szűrt) a közönség, aki olvasná. Ezért javaslom első körben az írói oldalakat.
Illetve ha már begépeled a műveidet, helyezz nagy hangsúlyt a tipográfia mellett a helyesírása is. (Helyesírás-ellenőrzőre gondoltam első sorban, de érdemes még valakivel előtte átolvastatni a szöveget, hátha ő jobban kiszúrja a hibákat. Nem lényeges, hogy korábban már olvasta.) Egy formailag igényes munka láttán az ember jobb kedvvel ül le olvasni, illetve ha kritikai meglátásai vannak, akkor is több energiát tud szentelni a történetnek, elvégre nem köti le minden idejét az, hogy megpróbálja kisilabizálni, mit jelenthet a mondat.
Megkeresel kiadókat pár írásoddal.
Esetleg itt is próbálkozhatsz, szoktak pályázatokat indítani, fiatal írok részére.
Miről szoktál írni?
Szívesen elolvasnám pár írásodat :)
Kiadót nehezebb találni mint gondolnád,ez nem egy gyors folyamat.
Amúgy ahogy írták barátok és családtagok véleménye nem sokat számít,elnézőek lesznek,figyelembe veszik,hogy te írtad.Keress meg olyat aki ért hozzá és hallgasd meg a tanácsait.Én is ezt tettem, nagyjából azt mondta mint a barátaim,viszont sok hiányosságomra felhívta a figyelmemet és ezeknek a leküzdése nélkül nem születik jó könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!