Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tűz és jég dala fanok! Hogy...

Tűz és jég dala fanok! Hogy is van a névadás/öröklés a fattyúknál?

Figyelt kérdés

Szóval azon gondolkodtam, hogy ha van egy fattyú, pl. Havas Jon, és ő feleségül vesz egy előkelő lányt, pl. Myrcella Baratheont, akkor a gyerekük Havas lesz, mintha fattyú volna?

Előre is köszönöm a válaszokat, mennek a zöld kezek.

2014. márc. 1. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

1, Nem veszi feleségül, mert tuti nem neki adják. Ez nem magyar népmese.

2, Igen, hiszen rangon aluli, egy senki.

2014. márc. 1. 20:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy nem veszi feleségül, láthatod, hogy csak példának írtam.

A választ azért köszönöm.

2014. márc. 1. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Olyan esetben mondjuk, mint Lannister tesók gyerekei, ugye az "apa" nevét kapták, de ott szó se volt házasságról.

Ha a nőnek születik rangon aluli gyereke, akkor azt általában megpróbálja beadni törvényesnek.

Anyai ágról nevet örökölni necces, esetleg ha olyan szituáció van mint Danynál, róla elkézelem, hogy átviszi az akaratát. De valószínüleg sokan támadnák.

2014. márc. 1. 20:49
 4/9 Tengor ***** válasza:
0%
Szerintem ha fiuk lenne akkor Fikus Kukus nevet kapná, ha pedig lányuk, akkor Fotissima Fingus. :D
2014. márc. 1. 21:02
 5/9 Tengor ***** válasza:
17%
Kukis*
2014. márc. 1. 21:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Anya után is nevezhetnek el gyereket. Pl. a Mormontoknál is így megy. Azaz nők vitték tovább a nevet. Ill. a Starkoknál is egy nő vitte tovább a nevet, még a hosszú éjszaka után.

Myrcalla Baratheon hercegnő. Tételezzük fel, hogy meghal mindkét fiú testvére és ő örökli a trónt és a férja Havas Jon. Az uralkodó törvényesíthet fattyúkat, így értelemszerűen Myrcella törvényesítené a gyerekeit, hogy továbbvigyék a Baratheon nevet.

Egyéb esetben fattyú nevet kapnának, de nem feltétlenül Havast, hiszen tájegységenként megoszlik a megnevezés. Királyvárban a fattyú neve Tímár.

Casterly-hegyen Hegyi, Viharvégen Viharos, és így tovább.

De alapíthatnak saját házat is, felvehetnek más nevet, ha erre engedélyt kapnak.

2014. márc. 1. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Most látom: *Myrcella
2014. márc. 1. 21:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat!
2014. márc. 1. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Havas Jonnak már amúgy is volt lehetősége a Stark név felvételére, onnantól kezdve nem lett volna ilyen gond.
2014. márc. 5. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!