Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek George R. R....

Szerintetek George R. R. Martinnak sikerül befejeznie hét könyvben A tűz és jég dala sorozatot? Milyen végső befejezése lehet?

Figyelt kérdés
Szerintem nem fogja befejezni. Képtelenség. Ahogy a Sárkányok táncának vége lett, nem látom a végét az egésznek. És két könyv alatt nem lehet még ledarálva se lezárni egy ilyen monumentális történetet. A Varjaknak és a Sárkányoknak így se volt se füle se farka. Martin egyre több kérdést vet fel, ahelyett, hogy most már elkezdené megválaszolni őket. Egyre több új szereplőt hoz be, ahelyett, hogy az állandók szálát vinné tovább. Nyolc könyv se lesz elég szerintem. Ti mit gondoltok?

2014. márc. 1. 19:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is lassú hattyúhalál lesz a vége.
2014. márc. 1. 20:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy mi nem látjuk. A lényeg, hogy Martin lássa. Egyébként az egész sztori eléggé a Ragnarök mítoszára épít, amikor Tűz és Jég közösen pusztítja el az emberek világát. (Ugye mindenki azt gondolja, hogy a Mások és a sárkányok egymás ellenségei és erre éleződik ki a sztori, viszont a háttér, a szimbólumok egészen másra utalnak.)

Ajánlom ezt az oldalt, ha értesz angolul: [link]

Megmagyarázza az egész történetet az északi mitológián és főleg a Ragnarökön keresztél. De vigyázz, mert így egyes karakterek sorsát is előre vetíti.

Ha Martin tényleg ez alapján álmodta meg a történetét, akkor tudja, hogy mi lesz.

2014. márc. 1. 21:17
 3/14 anonim ***** válasza:
*keresztül
2014. márc. 1. 21:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát én remélem,h nem a Raganrokos cuccra fog hasonlítani, mert az valamelyest kiábrándító lenne.
2014. márc. 1. 21:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Ki tudja. A lényeg, hogy Martin fejében legyen meg a sztori. :) Tökmindegy mi alapján. :D
2014. márc. 1. 22:06
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek:) a Ragnarökös érdekes volt, de szerintem nagy csalódás lenne, ha azzal érne véget a sztori, hogy elpusztul a világ -.- ezután - teljesen mindegy mennyire epikus befejezés, mert nem tagadom az lenne - mindenki azzal vádolná Martint,jogosan, hogy azért írt meg neadjisten 8 könyvet, hogy jó sok pénzt szerezzen, de közben egy semmilyen véget adjon a történetének. Mert lássuk be, ez egy semmilyen vége lenne. 25 nézőpontból leírt egy rendkívül részletes történetet, és akkor végére kinyírja az összeset. Ezzel akármennyire is felmagasztalt író lett Martin, visszaesne és sok támadás érné. Mert ezt el lehetett volna rendezni egy könyvben is, hogy megír újra egy Ragnarököt.Belátom, a cikkben leírt szimbolika sok helyen a helyén van, és nyilván minden íróra hatással van valami, de az azért túlzás lenne, hogy teljesen olyan vége legyen A tűz és jég dalának, mint egy skandináv pusztulásmítosznak.
2014. márc. 2. 10:02
 7/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy elpusztítja a világot, de mégsem. Úgyértem hogy ha a Ragnarökre épülne a dolog -a végét beleértve- akkor biztos jelképesen vetítené ki. Valószínű valami hatalmas értékveszteséggel akár egész westeros számára, vagy valami hasonló. De az is lehet hogy elmarad, hiszen megjósolták a világvégét a Ragnarökkel, de az nem következett be.
2014. márc. 4. 21:43
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem sem az egész világra kell gondolni, hiszen a hosszú éjszaka is csak Westeroson hallatott magáról. Más kultúrákban nyoma sincs (legalábbis nem hallottunk még róla.)

Szóval szerintem Essoson lévő karakterek és emberek biztonságban van, amíg nem jönnek át... :D

2014. márc. 4. 21:53
 9/14 anonim ***** válasza:
*az Essosson lévő karakterek és emberek biztonságban vannak
2014. márc. 4. 21:54
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A Dream of Spring

Ez az utolsó kötet címe, én a címből nem igazán sejtem, hogy elpusztúlna minden, valahogy ez nem erre utal, biztos lesznek hatalmas veszteségek, és az is biztos, hogy fognak még meghalni karakterek akikre nem is számítunk, de a világ szerintem semmiképp sem fog elpusztúlni.

2014. márc. 5. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!