Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Thomas Brezina Fiúk kizárva!...

Thomas Brezina Fiúk kizárva! Könyvét miért ajánlják 14 éves lányoknak? Mi a véleményetek erről? 14/l

Figyelt kérdés

Tizennégy éves vagyok, és nem értem, hogy egy félórás semmit miért ajánlanak 14 éves lányoknak. Mert olyan csajos? Szerintem inkább gyerekes, és legfeljebb a 9 éves korosztályt érdekli.

Én 10 évesen a 600 oldala Böszörményi-könyveket olvastam, 12 évesen Christopher Paolini Örökség-tetralógiáját, 13 évesen pedig túl voltam a Battle Royale-on.

Csak én érzem furcsának, hogy a 14 éves olvasmányok túl gyerekesek? Miért hiszik, hogy egy tizennégy évest egy 150 oldalas semmi (nagy betűkkel írva, jó nagy margókkal) érdekel?

Vélemények, érvek, ellenérvek jöhetnek. :) Csak érdekel, Ti mit szóltok ehhez, mert szerintem nagyon gáz... (ha könyvet keresek magamnak, kapásból a 16+-os szekcióhoz megyek...)

2014. febr. 25. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 13 évesen zabhegyezőt olvastam. De szerintem ez olyan dolog, mint hogy a tisztítószer is csak 99,9%-os teljesítményt ígér, mert inkább gyengébb olvasmányra írják rá, hogy idősebbeknek, mint fordítva. Én mondjuk az említett regényt nem olvastam, de más Brezina-könyveket igen, és nem tetszettek, én inkább azért nem olvasnám.
2014. febr. 25. 18:07
 2/7 Zilla99 válasza:

Hát én olvastam ezekből párat régebben, de lehet, hogy mostmár nem nagyon erdekelnenek,de régebben aranyosak voltak, bár tény, hogy azokra, amiket olvasok 16.os ajánlás van írva, de vannak jó, 14-es ajánlások is azért ( vöröspöttyös könyvek)

Am én is 14/l

2014. febr. 25. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom,ezt én sem értem,én 9-10 éves voltam amikor olvastam őket,akkor tetszettek,de ennyi. Egyszer elolvastam őket,és ennyi volt. Bár én Böszörményi könyveket nem olvasok,én ilyeneket szoktam,hogy Egyszeregy,Tökéletes kémia,A soha határa stb.

14/l

2014. febr. 25. 23:40
 4/7 anonim ***** válasza:

szerintem ez változó :)

én 18-20 évesen olvastam a Szent Johanna Gimi sorozatot, és az Anne otthonra talál-t is nemrég. pedig mindegyik a fiatalabb korosztálynak íródott. néha ilyenhez van kedvem :)

lehet, hogy más 14 évesnek az ilyen könnyed olvasmányok tetszenek, amiken nem kell gondolkozni, csak olvasni és élvezni :) meg gondolom valamennyire azonosulni is tudnak a szereplőkkel. most egy 6.os nagyon még nem érzi át például egy végzős problémáit.

2014. márc. 2. 00:24
 5/7 anonim válasza:
100%

Szerintem meg hülyeség az, hogy már 14 éves az ember, és akkor el sem olvas már olyan könyvet, ami kicsit gyerekes. A könyv esetében nem számít, hogy idősebb vagy, mint amelyik korosztálynak szól a történet. Nem hinném, hogy az emberek idősek lennének bármelyik könyvhöz is. Én 22 vagyok, és még mindig imádom Thomas Brezina könyveit, sőt ő a példaképem is. Talán 10 éve kaptam meg az első Fiúk kizárva! könyvemet, de azóta is szívesen olvasom. Egyszerűen szeretem az ifjúsági könyveket. Kedvenceim még Jacqueline Wilson könyvei. Néhány napja kezdtem el egyet olvasni tőle, és igaz, hogy az egész történet inkább való 12 év körülieknek, de attól még ugyan úgy élvezem, mintha mondjuk egy Dan Brown könyvet olvasnék vagy a Harry Pottert. Nekem az a lényeg, hogy tudjam szeretni a történetet, és ne azt mondjam, hogy már idős vagyok ehhez, úgyhogy el sem olvasom. A betűméret meg szerintem nem számít. Persze egy idősebbeknek szánt könyvben már kisebb betűk vannak, de nem biztos, hogy azt mindenki szereti. Én például mindig is utáltam, ha túl kicsik a betűk egy könyvben, nem tudok haladni vele, összezavarodok, és inkább ha lehet, bele sem fogok olyan könyvbe, amelyikben nagyon kicsi betűk vannak (Ez talán azért van, mert volak olvasási problémáim kisebb koromban). Egyébként én is írok történeteket, és azok is többségben ifjúsági könyvek, bár inkább 14 felett ajánlanám, ha ki lenne adatva. Az egyik sorozatban a betűméret Wordben 15-ös Bookman Old Style betűtípussal. Éppen most végzek rajta egy kis javítást, újragépelem, kipótolom, de így sem éri el a 200 oldalt majd, legalábbis az első rész, és szerintem ez így lesz jó. Nem is terveztem soha, hogy 300-400-500 oldalakat írjak. Az nem olyan ifjásági könyvhoz illő. Mondjuk véleményem szerint Leiner Laura könyveinél ez nem volt hátrány, mint ahogy sokan panaszkodtak.

Érdekes, hogy anyukám is Három testőrt meg egyéb komolyabb könyveket olvasott már gyerekként is, bár máskor még ő is elolvasta a fiataloknak szóló könyveket, de mostanában, amikor mondjuk Szent Johanna Gimit vagy Bábelt ajánlottam neki, akkor nem kérte, csak mert "gyerekekről szólnak". Más felnőttek viszont elolvassák ugyan úgy, mint a gyerekek. Úgy tudom, hogy máskor a nagypapám is olvasta a SzJG-t :D Pedig ő is jobban szereti a komolyabb könyveket. Ez lehet emberfüggő is, meg hogy hány évesen és mit kezdünk el olvasni. Tény, hogy még pár éve is jobban érdekelte a 14 éveseket az olyan könyvek, mint a Fiúk kizárva! sorozat, de sajnos a világ változik, így az emberek ízlése is. Nem lenne szabad, hogy ez megtörténjen. De ugyan ez vonatkozik arra, hogy régen egy 16 évesnek is máson járt az esze, mint most. Például az sem volt ciki, ha egész nap az utcán játszottak, vagy egyáltalán az, hogy játszottak. Most már sajnos minden cikinek számít, már 12 éves korban is. Szerencsére, amikor még én voltam 12 éves, kicsit más világ volt.

Na, mindegy. Bocsi, hogy kissé hosszúra sikeredett, és talán nem is pont a kérdésre válaszoltam, de egyáltalán nem bántásból szántam, csak leírtam a véleményem. :)

2014. júl. 4. 19:47
 6/7 mokika1111 válasza:
tudod ez személyiség kérdése mert pl nekem meg van az összes de számomra ez már uncsi . de ha belegondolsz vannak olyan 23 évesek akik dzsungel könyvét olvasnak szóval ez mindenkinél más
2014. júl. 17. 10:32
 7/7 mokika1111 válasza:
tudod én is 13 évesen is 16- os könyveket olvastam .De olvasd el a kígyók sziszegését annál betegebb könyvet még nem olvastam de tisztára izgi (^-.-^)~
2014. júl. 17. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!