Szerintetek milyen? Elolvasnátok? (Többi lent. )
Először is: HOSSZÚ leírás lesz :D
Vámpírvadászok. Vanessa Xenon (igen, periódusos rendszer :D) átlagos, 14 éves lány. Illetve majdnem. Édesanyjával, féltestvérével, és nevelőapjával él. Illetve élt, egészen addig, amíg egy ismeretlen férfi betör a lakásukba, és megöli a szülőket. Nessa, és húga, Anne, fogságba kerülnek. A gyilkos ismeretlen szándékból egy cellába zárja őket egy különös erődben, amit a Káprázat miatt senki nem láthat. 3 évvel később kiszabadulnak: három, fura fegyverekkel hadonászó 18 éves forma fiú megleli az erődöt, és a lány, húgával együtt, elmenekül.
Egyelőre ennyi, meg hát persze van egy-két konkrét jelenet/párbeszéd részletem... Ugye ezek után blablabla újra találkoznak a fiúkkal, stb és minden a feje tetejére áll/elkezdődik a kaland/új élet kezdődik/nem tudok több szinonimát...
Véleményt kérek:)
Szerintem sok benne a megválaszolatlan kérdés. Ismeretlen férfi miért tör be és öl, aztán meg foglyul ejt? Miért nem látja senki az erődöt? Mi az a káprázat amitől nem látják?
Szóval nekem teljesen hiányzik belőle az ok-okozati lánc.
Köszi 2. válaszoló :)
És az elsőnek üzenem: ugyebár, te sem gondoltad komolyan, hogy mindent leírok?? :D Nekem megvan az okom, de ha esetleg megírom, és (ami valszin nem történik meg) kiadják... akkor mi értelme van, ha egy vélemény nyilvánításnál leírok mindent? persze én tudom, de a szereplők csak később jönnek rá... :)))
Jah, és a Káprázat... az egy mágia/varázslat amivel el lehet érni, hogy csak az lássa azt a bizonyos épületet: ha volt már a falain belül/sikeresen nekiütközött a falnak (ugyebár ennél ez nem történik meg, mármint a falnak ütközős rész, mert kb a világ végén vannak...), vagy csak az lássa azt a tárgyat: aki már a kezébe vette.
Kb ennyi:)
túl gyorsan történik minden... remélem te ezt egy vázlatnak szántad, mert ha mondjuk ez az eleje a történetednek, akkor már rég befuccsoltál.
én egyet értek az elsővel. szerintem csak te nem értetted meg, hogy mit akart mondani: oké, szerintem se ossz meg mindent, de azért adj alapt a dolgoknak. mi? miért? hogyan? miért ölik meg? pénz? varázslat? vagy ha legalább nem akarod közölni, akkor írd oda, hogy titokzatos módon, senki sem tudja, hogy miért, stb.
nagyon helytelenül írsz/fogalmazol. a mondataid rövidek, gyerekesek, süt róluk a gyakorlathiány.
na, de ez gyakorlásnak jó lesz, még nem fogják kiadni ilyen állapotban, de ha nem adod fel, minden nap elolvasol egy oldal helyesírási szabályt, szépirodalmi könyveket bújsz, és sokat gyakorolsz, akkor fejlődni fogsz.
hány éves vagy amúgy? gondolom még fiatalka vagy :)
3. válaszoló: köszi :)
4. válaszoló: igen vázlat :) értem, csak tudod nem tudom behatárolni, hogy mennyit egészséges leírni a történetből, és ugye ami a betörős/megölős/fogságba ejtős részt illeti azt csak azzal tudnám elmagyarázni ami a történet csattanója lenne... És tudom, hogy itt rövidek a mondatok, két okot is adok rá: éjfélkor írtam ki a kérdést hulla fáradtan :D és ugyebár ezeket elég nehéz hosszú mondatokban leírni anélkül, hogy lelőném a poént. Meg amúgy is, csak gyorsan összekaparásztam az infókat, nem gondoltam, hogy ez baj lehet :) Valóban nincs gyakorlatom, az az alap fogalmazáskészségem (ami a kérdésben nem is látszik, jujj) abból ered, hogy 2013 októberében olvasásroham tört rám, és 42 regényt olvastam el mostanáig. És igen, fiatalka vagyok:)) valójában úgysem most írtam volna meg, mert én is tudom, hogy gyerek vagyok, meg minden, csak hát egyik este kipattant a fejemből az ötlet, és gondoltam véleményt kérdezek.
5. válaszoló: köszi szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!