Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Cortez karaktere nem természet...

Cortez karaktere nem természetellenes? (Szent Johanna Gimi-folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Szerintem a valóságban nem létezik ilyen fiú. Nem csak azért, mert egy menő srác nem vesz észre egy szürke, könyvmoly lányt, hanem mert képtelenség, hogy így odalegyen valakiért egy egész iskola. Cortez nem csinált semmit, mindig csöndbe van, mégis mindenki imádja, és egy pillantására vagy szavára elhallgat a tömeg. Komolyan azért, mert helyes meg mert jó(?) a stílusa?

De nem csak C ilyen. Ott van például Virág. Nem értem, mit lehet benne szeretni. Tizennyolc évesen pont olyan hülye, mint egy ötéves. Ricsi majd mindig ott lesz vele, és megoldja a problémáit? Merthogy Virág ugye nem ért semmihez, csupán a rajzoláshoz, festéshez, de szerintem megélni sem tud egyedül, olyan naiv és buta. Semmit se tud a külvilágról. Kinga meg Reni nem fogják élete végéig elkísérni.

A másik meg Ricsi. Ő mitől jófej? Mondja már meg valaki. Nincs egy jó stílusa, vagy átlagon felüli személyisége. Ráadásul bunkó is. Akkor meg miért olyan népszerű?

Egyébként én szeretem a könyvsorozatot, de most másodszorra olvasva már nem vagyok úgy odáig érte, mint először, és sok hibát felfedeztem, illetve a legtöbb karakter ellenszenves is lett.

Szóval, ti mit gondoltok a fent írtakról?:)

2014. febr. 4. 11:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom az Szjg-ben nincs olyan szereplő,aki "átlagos". Mindenkinek van egy egyénisége,egy stílusa,ami nyilván eltér a való élet átlagos embereitől. A történetet nem azért jó olvasni,mert van egy csaj,aki olvasókörre jár,és hú de izgalmas egy Shakespeare darab,hanem,mert ott van Zsolti,és Máday,Cortez,akibe én akkor is bele lennék esve,ha nem így nézne ki,és persze az egész SZJG.

Ömlengést félretéve,a leírt hibák nyilvánvalóak,de egyszerűen engem nem tud zavarni,mikor éppen belemerülök egy SZJG kötetbe,és Cortez mélykék szemébe.c:

2015. ápr. 17. 16:49
 12/12 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem Laurának amikor írta, pont nem volt palija és kitalált egy túlidealizált szereplőt, akibe ő maga is beleesett aztán nem bírt magával, mindig dicsérnie kellett :D
2016. ápr. 18. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!