Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Cortez karaktere nem természet...

Cortez karaktere nem természetellenes? (Szent Johanna Gimi-folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Szerintem a valóságban nem létezik ilyen fiú. Nem csak azért, mert egy menő srác nem vesz észre egy szürke, könyvmoly lányt, hanem mert képtelenség, hogy így odalegyen valakiért egy egész iskola. Cortez nem csinált semmit, mindig csöndbe van, mégis mindenki imádja, és egy pillantására vagy szavára elhallgat a tömeg. Komolyan azért, mert helyes meg mert jó(?) a stílusa?

De nem csak C ilyen. Ott van például Virág. Nem értem, mit lehet benne szeretni. Tizennyolc évesen pont olyan hülye, mint egy ötéves. Ricsi majd mindig ott lesz vele, és megoldja a problémáit? Merthogy Virág ugye nem ért semmihez, csupán a rajzoláshoz, festéshez, de szerintem megélni sem tud egyedül, olyan naiv és buta. Semmit se tud a külvilágról. Kinga meg Reni nem fogják élete végéig elkísérni.

A másik meg Ricsi. Ő mitől jófej? Mondja már meg valaki. Nincs egy jó stílusa, vagy átlagon felüli személyisége. Ráadásul bunkó is. Akkor meg miért olyan népszerű?

Egyébként én szeretem a könyvsorozatot, de most másodszorra olvasva már nem vagyok úgy odáig érte, mint először, és sok hibát felfedeztem, illetve a legtöbb karakter ellenszenves is lett.

Szóval, ti mit gondoltok a fent írtakról?:)

2014. febr. 4. 11:23
1 2
 1/12 BiroBeatrix válasza:
91%
Szerintem Cortez egy olyan figura aki megtestesíti az álompasit. Mivel ez egy tiniregény ezért nagyon nem lehet kiakadni emiatt. Virág ő más eset. Én is ismerek ilyen karakterű embereket. Ők olyanok, akiket nem érdekel mások véleménye. Nekem különösen tetszett. hogy Laura mennyire kihangsúlyozta ezt a jellemvonást. Ami Ricsit illeti, úgy gondolom ő az egyetlen olyan karakter aki a valóságban is létezhetne. Szerintem mindenki az fogott meg, hogy mennyire nyíltan fejezi ki érzelmeit, nem félreérthető...Persze ez csak az én véleményem.
2014. febr. 4. 12:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kell kiakadni.Ez egy tiniregény amibe minden megtörténhet.Ráadásul hogyha virág nem lenne ilyen akkor nem lenne vicces vagy szórakoztató!Ez így jó.És ha a többi szereplő is normális lenne mint a való életbe akkor nem lenne ilyen szórakoztató.Ráadásul nekem is vannak ilyen vicces és rossz osztálytársaim:)

Csak ezek a trükkök még nem jutott az eszükbe:)))))

2014. febr. 4. 18:20
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Az írónő nyilván szándékosan sarkította ki ennyire a karakterek jellemét. Mindenkiből kiemelte a legjellemzőbbet, majd felnagyította azt. De ettől olyan szórakoztató a könyv. Egyértelmű, hogy egy olyan naiv és buta lány, mint Virág, nem tudna eljutni az érettségiig sem, nemhogy felvételt nyerni a felsőoktatásba. Vagy éppen Kinga: Nincs ennyire végletesen őszinte és szókimondó ember, már rég kinyírták volna egy sötét sikátorban :)

De nyilván nem léteznek ilyen tanárok sem, akik minden marhaságot lenyelnek, és tolerálják a legelviselhetetlenebb tanulókat is, mint András és Robi.

Vagy nézzük Renit: elvileg ő az egyik legokosabb a suliban, mégis, éveken keresztül félreérti Cortez összes egyértelmű jelzését, mintha valami különös vakságban szenvedne.

Nekem tetszik az egész, mert ezekből a fura jellemekből sok jó poént hozott ki az írónő. Ugyanakkor nem kell túlságosan komolyan venni, nyilván nem valós a mottója, hogy " egy sorozat, ami rólad szól". Ugyan! Az átlagos diákok nem ilyenek.

2014. febr. 5. 08:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazatok van! Mondjuk számomra Virág hülyeségei inkább idegesítőek voltak, meg Reni értetlensége is, de tény, hogy ez egy tiniregény, ahova ilyen karakterek kellenek. Köszönöm a válaszokat!:)
2014. febr. 5. 11:30
 5/12 anonim ***** válasza:
A Cortezeshez annyit, hogy nekem van egy pont ugyanilyen osztálytársam.. mindenki odavan érte.. ha valaki belép a termünkbe az a látvány fogadja, hogy az Ő padja körül van (szinte) minden lány, mindenféle osztályból xd nekem nem az esetem, pedig helyes is meg rendes is, de nyeh :D Az, hogy meg most pont Renibe lett szerelmes... azt meg senki sem érti :D szóval a Cortez történet fele szerintem nem olyan hihetetlen
2014. febr. 5. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Álomnak álom, hiszen karakter ;]

Viszont! Az én középsulimban is volt olyan fiú, akiért az egész suli egy emberként volt oda, mert jó volt a stílusa, szemtelenül helyes volt, és még okos is volt. Ettől függetlenül Cortez valóban "álom", mert a hozzá hasonló fiúk a való életben általában melegek :P

Nem tartom lehetetlennek, hogy a suli legmenőbb sráca egy könyvmolyba zúgjon bele, az utcán, vagy a baráti társaságomban is vannak olyan emberek, akik elsőre nem igazán illenek össze (igen, a jó pasi-szürke lány, és a béna srác-topmodell szindróma), de Cortez azért elég szépen megnyílik Reni felé, és megmutatja, hogy nem ő választotta ezt az "életstílust", hanem a stílus választotta őt. (Erre remek példa a "bemutatkozó" videója, ami után az osztály köpni-nyelni nem tud!)

Virág valóban butuska a leírások alapján, de véleményem szerint neki a legmagasabb az érzelmi-intelligenciája. Kiáll a barátai mellett, támogatja, és szereti őket.

Ricsi az a srác, akit tényleg bárhol megtalálsz, majdnem minden osztályra jut egy Ricsi :D

Kinga: ilyen lányok is vannak ám szép számmal, csak elvesznek a Dina-féle pálzajárók között.

2014. febr. 7. 19:39
 7/12 Mcgalagony17 ***** válasza:
75%
Tökéletesen egyetértek veled kérdező, többszöri olvasás meg egy kritika megtekintése után a neten, nekem is feltűntek, milyen betegesen el vannak idealizálva a történetbeli jellemek. Virág, Ricsi, Kinga és Reni karaktere teljesen elfogadható számomra, ezek valóban megtalálhatóak minden osztályközösségben, na de Cortez? Ő nekem is bökte a csőrömet. Bár ha azt nézzük, hogy a felszínes tinilányok nagy hányada pusztán a külsőből indul ki, akkor valahol érhető a Cortez-imádat ( habár nekem a helyi menő csávók sose jöttek be! ), hát még ha titokzatossággal is van párosítva az illető. Szerintem az egyetlen igazán reális fiú szereplő Arnold volt, és őt érdemelte volna meg igazán Reni. Kár, hogy olyan negatívvá formálták a végén a szerepét...:(
2014. febr. 14. 23:33
 8/12 anonim válasza:
60%
Reálisabb lett volna szerintem, ha a végén szakítanak, és az egészből egy "gimis kapcsolatot" csinál az írónő.
2014. ápr. 12. 00:42
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Mcgalagony17: Nekem Arnold a kedvencem :) És én se értem, miért pont Ő lett a negatív szereplő.

2014. ápr. 12. 11:37
 10/12 anonim válasza:
70%
Én nekem is Arnold a kedvencem. :D
2014. júl. 20. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!