Ajánlanátok jó könyvet, ami a forgatókönyvírásról szól?
Nem kalap szarok. Syd nagyon is jó.
Én magam regényírással bíbelődök, de filmes szakon tanulok. 11 év alatt kialakult már a technikám meg egy sajátos stílusom, hogyan írjak és hogyan építsem fel a történeteimet, de azt nem tudtam, formailag milyen egy forgatókönyv. Szóval megvettem Syd könyvét.
Először is, újat nem sokat mondott, mert ösztönösen úgy építek fel egy sztorit, ahogy ő javasolja, így kb a könyv 20%ban volt csak hasznos - abban, hogy hogyan ültessem forgatókönyvi keretek közé a képzeletemet. És mivel kérdéses, hogy ki hogyan szerkeszt alapjaiban, van, akinek több, van, akinek kevesebb újdonság akadhat benne.
Arra viszont BIZTOSAN jó, hogy rávezessen valakit, hogyan kell forgatókönyvet írni. Én csak ajánlani tudom! Illetve a neten is fent van sablon.
A Moly olyan sokat tud, ha már lehet listákat készíteni, az ember kezdje ott a keresést!
Egri tényleg jó, bár inkább csak "elméleti alapok", regényíráshoz is sokat javasolják. Mondjuk józan ésszel kitalálható majdnem minden tanács, ez így van, de "kényelmesebb" leülni és elolvasni, majd elégedetten belegondolni, hogy "na, ezzel sem lettem okosabb". Az hasznos, hogy egy helyen vannak a dolgok és tisztességesen összefoglalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!