12-16 éves lányok! Melyek azok a könyvek amiket úgy gondoljátok hogy kár lett volna kihagyni és sokat tanultatok belőle?
Dmitry Glukhovsky könyvei - imádom az író stílusát, érdekes a világszemlélete, kár lett volna kihagyni. Abszolút az első a listán.
Az Éhezők Viadala - na nem, nem a kissé túl hangsúlyos szerelmi szál miatt szeretem, egyszerűen lekötött, nem tudtam elszakadni tőle. Emellett megemlíteném a Battle Royale-t, amit szintén kár lett volna kihagynom.
Harry Potter - úgy gondolom ez a sorozat afféle alapművé nőtte ki magát a fiatalok körében, és hála ezeknek a könyveknek érdeklődni kezdtem más stílusok felé.
A Gyűrűk Ura - ez már az alapműveltség része, úgy gondolom, kétszer olvastam el a trilógiát és bár kevésbé kötött le, örülök, hogy belevágtam.
Lovecraft és Poe novelláit is olvastam. És ki ne hagyjam McCarthy Az út című művét, zseniális.
Bocsánat a hosszúra nyúló válaszért :D 15/L
A Leiner Laura Szent Johanna gimi, Bábel
Benina Farkasok nemzetsége
Meg Cabot Niki bőrében
Hát én ezeket a könyveket szeretem (14/L)
- Kertész Erzsébet: Szendrey Júlia, Szonya professzor, Vilma doktorasszony, Elizabeth
- Charlotte Bronte: Jane Eyre
- Jane Austen: Büszkeség és balítélet
- Margaret Michell: Elfújta a szél
Ezek kicsit régebbi könyvek, de ha "lányos" ízlésed van, akkor szerintem tetszeni fognak!
Suzanne Collins: Az éhezők viadala trilógia
Karen T. Walker: Csodák kora
imádtam őket!!
Egyértelműen Sarah Dessen könyvei. Általában nehéz dolgokkal küzdő lányok életét írja meg. Az írásstílusa is tetszik.
15/L
James Dashner: Az útvesztő trilógia- Nagyon megfogott, a szereplők karakteresek, a történet izgalmas, nem feltétlenül egy happy end sztori, ezért is tetszett. Szerelem kicsi van benne, de nem arra helyezik a hangsúlyt. Ami elgondolkodtatott az a jövő ábrázolása, jellegzetes hangulata van a könyvnek ettől. Imádom! <3
Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi- Ezt is nagyon szeretem, ez egy sorozat, 6 része van. A főszereplők annyira nem karakteresek, nem annyira bírom őket. A mellékszereplők azok nagyon jók, végül nekik is nagy szerepük van a könyv során, amit szerintem nagyon jól megoldott az írónő.
Szóval ezek az én kedvenceim. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!