Az alábbi kikötéseknek megfelelő Fantasy Könyvet/Könyveket keresnék, tudnátok segíteni?
""mágia viszonylagos nagy mennyiségben, különböző kitalált fajok"
Hát nem is tudom, ez mintha erősen hiányozna a Tűz és Jég dalából. Vagy én vagyok totál hülye, vagy a válaszolók. "
SPOILER!!!!!
A Tűz és jég dalában pont az a pláne, hogy mindenki csak nevet a meséken, hogy ugyan már, sárkányok meg mágia? Több száz/több ezer éve eltűntek, nem is léteztek, stb. Aztán lassan kiderül, hogy hopp, mégis...
Kitalált fajok: rémfarkasok, sárkányok, Mások, zombik, óriások, Erdő Gyermekei.
Mágia: maegi, Melisandre, Mások, bőrváltók, zöldlátók, Beric Dondarrion, Halhatatlanok, Varjúszemű Euron, Daenerys tűzállósága (az mágia?), jövendölések, a Magas Szív kísértete...
Szerintem a Jég és Tűz dalában több a mágia, mint pl. a Gyűrűk Urában. Jó, nincsenek nagy kalapú mágusok, akik nagy sziklatömböket tudnak felrobbantani meg villámot szórni, "csak" végmágiával eltenni ezt-azt láb alól, meg állatok bőrébe bújni, jósálmokat álmodni...
Oké, nincsenek benne orkok meg törpök, de vannak helyette mások. (Érteeeeeed, ha-ha.)
Patrick Rothfuss - A szél neve
Kifejezetten a Gyűrűk Ura nyomdokain haladva meg: Robert Jordan - Az Idő Kereke (1. kötete A Világ Szeme)
én az Arany iránytűt ajánlom.
Bár kifejezetten nem varázsolnak de végig mindenhol ott a varázslat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!