Az alábbi kikötéseknek megfelelő Fantasy Könyvet/Könyveket keresnék, tudnátok segíteni?
Lehet olvastad őket, de ott vanj Tolkien többi könyve: A szilmarilok, A babó, Húrin gyermekei, stb.
Esetleg a meseszerű, angyalos Összetört Glóriák A. O. Esthertől. Bár ez annyira nagyon nem nyűgözött le, de a világa szerintem hasonló.
Licia Troisi: Égvilág 1-3.
Kristin Cashore: Garabonc - ez is a múltban játszódó fantasy, bár nem hasonlít.
Igy egyben nehéz lenne mondani (Erikson világa például, sok helyen messze túlmutat, illetve korban alá teljesít a középkornak), de amik majdnem ütik az elvárásokat:
Abercrombie: Első Törvény trilógia
Sanderson: Ködszerzet sorozat
Rothfuss: Királygyilkos trilógia
Glen Cook: Fekete Sereg
Cassandra Clare : Pokoli Szerkezetek trilógia
Libba Bray : Gemma Doyle trilógia
Egyedül a Tűz és jég dala felel az összes kritériumnak az általam olvasottak közül.
A Malazai Bukottak regéje is jó,de szerintem inkább ókori jellegű a környezete,meg többféle mitológia hatását is érzem rajta.
"mágia viszonylagos nagy mennyiségben, különböző kitalált fajok"
Hát nem is tudom, ez mintha erősen hiányozna a Tűz és Jég dalából. Vagy én vagyok totál hülye, vagy a válaszolók.
Salvatore: Drizzt könyvek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!